Dolenjska in Lojze Slak

Opis programa

DOLENJSKA IN LOJZE SLAK


TERMIN: 02.10.2021  


Odhod avtobusa iz Laškega proti Gadovi peči. Griče krasijo zidanice in leseni hrami, v katerih so Dolenjci oženili rdeče vino z belim in ustvarili vino cviček. Ustavili se bomo na malici, degustaciji in se poveselili ob zvokih harmonike, saj nas bo celo pot spremljal harmonikaš. Nato se bomo odpravili proti Mirni peči, kjer bomo obiskali muzej Lojzeta Slaka. Razstava predstavlja življenje Lojzeta Slaka in delovanje Ansambla Lojzeta Slaka, ki je deloval od leta 1964-2011. Razstavljenih je osem harmonik Lojzeta Slaka, 58 albumov, ki jih je ansambel izdal in številne prejete nagrade v obliki zlatih plošč, kaset, zlatih petelinov, čaplje, slavčkov in krone. V sodobno zasnovan muzej je vključen tudi »harmonika šov«. Na odru sta na voljo dve harmoniki, na katero obiskovalci lahko zaigrate in posnamete videospot, skupinam pa harmoniko tudi razstavijo in pokažejo njeno notranjost. Zanimiva je tudi rekonstrukcija vadbene sobe  Slakove družine. Sledi vožnja do Pahe, kjer se nahaja Matjaževa domačija. Po dobrodošlici nam bodo razkazali pred kratkim obnovljeno 150 let staro hišo,obenem bomo spoznali življenje naših prednikov. Ogledali si bomo kratek film, ki se imenuje »Zgodba o cvičku«. V njem se nam bo predstavil sam cviček. Spoznali bomo zgodovino vinske trte in vina, vinske zavetnike, vinsko posodo,vse tri slovenske vinorodne dežele, sestavo cvička in pridelavo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Zgodba je sestavljena zelo zanimivo. Sledi degustacija sestavin cvička: dolenjsko belo, frankinja, žametovka in kot višek degustacije - kralj cvička,zraven pa še ajdov kruh z orehi in sir. Sledilo bo pozno kosilo v eni izmed okoliških restavracij, kjer se bomo okrepčali in se počasi vrnili nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


       CENA: 58€ (pri minimalno 40 prijavljenih)


                64€ (pri minimalno 30prijavljenih) 


Termini: 2.10.2021

Cena: od 58.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • vodnik,
  • malica na Gadovi peči,
  • vstopnina za ogled Muzeja Lojzeta Slaka,
  • vstopnina za ogled Matjaževe domačije (film,degustacija vina,kruh,sir),
  • spremstvo harmonikarja,
  • kosilo

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

S turistično agencijo M&M Tours sem potovala prvič. Potovala sem že z marsikatero agencijo, ampak takšna kot je M&M Tours je še nisem srečala.Toliko dobre volje,smeha, vicev,glasbe in še bi lahko naštevala.
Takšnih agencij nam primanjkuje in hvala Bogu da jo imamo.Nikoli še nisem doživela kaj takšnega.Ta izlet mi bo ostal nepozaben.Potovala bom od sedaj naprej vedno samo s to agencijo.
Nimam besed bilo je več kot enkratno.To moraš doživeti in se prepričati! Domov sem prišla druga oseba(polna energije in dobre volje)
Lepe s soncem obsijane pozdrave!

Metka, Žalec

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda iz Trbovelj

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško


-Hvala za sprejem in čudovit izlet v mandarine krasno je bilo vse pohvale agenciji

-Super, sem in smo veseli da ste uživali

-Ja se vidimo na izletu z veselimi muzikanti da koristimo nagrado

Martina

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,