Drašiči; pohod po poteh soseske zidanice

Opis programa

Vabimo vas, da se skupaj odpravimo v Belo krajino, kjer nas čakajo gostoljubni ljudje, dobra kapljica in okusna hrana!

Drašiči – vas, ki slovi kot belokranjska vinorodna prestolnica, obkrožajo steljniki in vinogradi.

Prvič so bili omenjeni že leta 1177. Ponašajo se z najstarejšo še delujočo sosesko zidanico, z »banko« vina, v katero člani dajejo, ko imajo in dobijo, ko jim zmanjka lastne rujne kapljice. Znano je tudi, da zaveden Drašičan ne more živeti, če nima tudi sam posajene vsaj ene trte.

Pohod po poteh Soseske zidanice je običaj, ki so ga člani Soseske zidanice vpeljali leta 1999. Pohodniki se zberejo na startu pri Soseski zidanici v Drašičih, nato jih zastavonoša soseske zastave vodi med vinogradi, od postojanke do postojanke. Pohodniki uživajo na svežem zraku ob medsebojnem druženju ter ob kozarcu vina vseh vinogradnikov, h kateremu gospodinje ponudijo tudi lokalne specialitete. Med njimi seveda najbolj izstopa belokranjska pogača.

Pohod traja nekaj ur. Pa ne zato, ker bi bila trasa tako dolga (meri okrog 10 km), ampak zato, ker je vedno poskrbljeno tudi za kulturni program, ki ga po navadi vodi poznani slovenski humorist Toni Gašperič.

Pohodniki se vmes okrepčajo tudi z eno od treh ponujenih malic.

Že v začetku pohoda se ve, da gremo »na izpadanje«, saj vsak je in pije, kolikor lahko in zmore. Se pa se še ni zgodilo, da komu ne bi uspelo priti do cilja. Povratek ob 19.00 uri.


ODHODI:

5:45 – Celje (Dvorana Zlatorog)

6:00 – Laško (avtobusna postaja)

6:10 – Rimske Toplice (avtobusna postaja pri vežici)

6:20 – Radeče (Petrolova črpalka)

6:35 – Boštanj (avtobusna postaja pri Tušu)

Termini: 16.11.2019

Cena: od 43.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • Prevoz s turističnim avtobusom
  • cestnine in parkirnine
  • vsa pogostitev in pijača na postojankah
  • kozarec s spominsko obešanko
  • malico
  • vodenje in organizacijo

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda iz Trbovelj

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

S turistično agencijo M&M Tours sem potovala prvič. Potovala sem že z marsikatero agencijo, ampak takšna kot je M&M Tours je še nisem srečala.Toliko dobre volje,smeha, vicev,glasbe in še bi lahko naštevala.
Takšnih agencij nam primanjkuje in hvala Bogu da jo imamo.Nikoli še nisem doživela kaj takšnega.Ta izlet mi bo ostal nepozaben.Potovala bom od sedaj naprej vedno samo s to agencijo.
Nimam besed bilo je več kot enkratno.To moraš doživeti in se prepričati! Domov sem prišla druga oseba(polna energije in dobre volje)
Lepe s soncem obsijane pozdrave!

Metka, Žalec

Pozdravljeni!
Pravkar smo se vrnili iz letošnjega obiranja mandarin. Še polna vtisov sva sklenila, da vam napiševa par besed. Z vami sva šla s priporočili prijateljev prvič. Kaj človek pričakuje od takšnega izleta, ki je v primerjavi z konkurenčnimi agencijami od 50-100 evrov cenejši? Nekaj osnovnega: prevoz, hotel z mimimalno oskrbo, še kaj malega zraven in to je v glavnem to. Po treh dneh druženja z vami lahko trdim povsem nasprotno. Kot prvo ste poskrbeli, da je vožnja z vašim odličnim osebjem (vodičko, »šefico«, zanesljivim in vedno dobrovoljnim šoferjem, pa seveda legendarnim Jožijem) kljub oprtimi koleni v prednji sedež minila vsaj pol hitreje, kot bi človek pričakoval. Hotel je res star 45 let, vendar čist, z zelo prijaznim osebjem, okusno in količinsko več kot zadovoljivo hrano. To pa je zame kot popotniku pomembno. Degustacije pršuta in vina tudi vemo kako izgledajo ponavadi. Rezina pršuta na kakšnem sodu in pol deci vina. V vaši režiji je bila to prava malica in preizkus uporabnosti vina pri večjih količinah. Še veliko pohval bi vam lahko navedel (muzikanti od doma, vožnje z ladjicami…), pa sem že tako dolg. Če zaključim, pohvale vsem, ki pripravite takšen izlet. Na vsakem koraku se vidi, da vam to ni le služba, temveč da v pripravo vložite tudi del svoje duše. To pa se ne da pokriti samo z denarjem. Ne obljubiva, da bova vse prihodnje izlete opravila pri vas, obljubiva pa, da bova prvo pregledala vaš program, če bo kaj od tega, kar bova iskala, našla pri vas. Še enkrat vsem hvala.
Lep pozdrav vsem

Marjan in Teja, čemšeniška partija