Goričko in krtek Oli

Opis programa

 Odhod v jutranjih urah in vožnja mimo Maribora in naprej proti  Goričkem. Najprej se bomo ustavili v doživljajskem parku Vulkanija. Pri Gradu na Goričkem je pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ponovno smo ga prebudili v doživljajskem parku Vulkanija, kjer ga boste ne samo spoznali ampak dobesedno doživeli njegov izbruh. Ob tem boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta in še posebej Goričkega. Nato se odpravimo do bližnjega gradu. V kraju Grad si bomo ogledali enega največjih gradov v Sloveniji – grad  Grad (nekdanja Gornja Lendava). Imel naj bi toliko sob, kot je dni v letu. Naslednji postanek bo v Evangeličanski cerkveni občini Gornji Slaveči, ki  je bila kot organizirana in samostojna občina ustanovljena šele leta 1918. Do takrat je spadala delno k bodonski, delno h križevski. A zapiski nam kažejo, da so se evangeličani v tem kraju že dolgo ukvarjali z željo po ustanovitvi lastne in samostojne cerkvene občine. Sprejela nas bo duhovnica in nam predstavila evangeličane in njihovo delovanje.  Po zanimivi razlagi se bomo odpravili do oljarne. Ogled oljarne in degustacija olja, različnih bučnic, pesta… Tu bo možen tudi nakup. Za konec dneva, se bomo ustavili še v gostišču na poznem kosili. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah. 


 


CENA: 44 € (pri najmanj 45 prijavljenih potnikih) 


51 € (pri najmanj 30 prijavljenih potnikih)


 


 

Termini: 31.10.2020

Cena: od 44.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • Avtobusni prevoz
  • Vodnika na poti
  • Ogled doživljajskega parka Vulkanija
  • Ogled gradu
  • Ogled evangeličanske cerkve
  • Ogled in degustacija v oljarni
  • Pozno kosilo

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca

Lepa hvala za odlično organizacijo izleta OBIRANJE MANDARIN 25.-27.10. Bila sem prvič z vami in bilo mi je zelo lepo. Posebej moram pohvaliti vodičko in animatorja na 3. avtobusu. Še enkrat hvala. Še bom potovala z vami.
Zdenka iz Štor

Zdenka iz Štor