Martinovanje na Dolenjskem

Opis programa

Odhod avtobusa iz Celja, Laškega in nadaljevanje poti proti Mirni peči, kjer bomo obiskali Muzej Lojzeta Slaka. Stalna razstava predstavlja življenje Lojzeta Slaka in delovanje Ansambla Lojzeta Slaka, ki je deloval od leta 1964 do 2011. Razstavljenih je osem harmonik Lojzeta Slaka, 58 albumov, ki jih je ansambel izdal in številne prejete nagrade v obliki zlatih plošč in kaset, zlatih petelinov, čaplje, slavčkov in krone. V sodobno zasnovan muzej je vključen tudi »harmonika šov«. Na odru sta na voljo dve harmoniki, na katero obiskovalci lahko zaigrate in posnamete videospot, skupinam pa harmoniko tudi razstavijo in pokažejo njeno notranjost. Zanimiva je tudi rekonstrukcija vadbene sobe iz Slakove družinske hiše.Sledi vožnja do Pahe, kjer se nahaja Matjaževa domačija. Po dobrodošlici nam bodo razkazali pred kratkim obnovljeno 150 let staro hišo, obenem bomo spoznali življenje naših prednikov, konkretno dolenjskega »osobenjka« (bajtarja). Ogledali si bomo kratek film, ki se imenuje »Zgodba o cvičku«. V njej se nam bo predstavil sam cviček. Spoznali bomo zgodovino vinske trte in vina, vinske zavetnike, vinsko posodo, vse tri slovenske vinorodne dežele, sestavo cvička in pridelavo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Zgodba je sestavljena zelo zanimivo in poljudno. Sledi degustacija sestavin cvička: dolenjsko belo, frankinja, žametovka in kot višek degustacije – kralj cvička, zraven pa še prigrizek. Vožnja do Kostanjevic na Krki, ki leži na otoku. Sprehodili se bomo čez leseni most in si v mestecu ogledali tudi najstarejšo zgradbo v mestu, cerkev Sv. Jakoba. Cerkev so pisno prvič omenili že v 13. stoletja. Zgradili so jo verjetno mojstri, ki so gradili tudi bližnji samostan. Sledilo bo Martinovo kosilo v eni izmed okoliških restavracij. Naredili bomo še krst mošta in se poveselili, zapeli in zaplesali. Povratek domov v večernih urah.


 

CENA: 45,00€ ( pri minimalno 40 prijavljenih)


            50,00€( pri minimalno 30 prijavljenih)


 

Termini: 9.11.2019

Cena: od 45.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • Prevoz s turističnim avtobusom
  • Vstopnino za ogled Muzeja Lojzeta Slaka
  • Ogled Matjaževe domačije z degustacijo vin in prigrizkom
  • Zunanji ogled Kostanjevice na Krki
  • Martinovo kosilo
  • Krst mošta in animacijski program
  • Spremstvo harmonikarja na avtobusu
  • Vodenje in organizacija izleta

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Pozdravljeni!
Pravkar smo se vrnili iz letošnjega obiranja mandarin. Še polna vtisov sva sklenila, da vam napiševa par besed. Z vami sva šla s priporočili prijateljev prvič. Kaj človek pričakuje od takšnega izleta, ki je v primerjavi z konkurenčnimi agencijami od 50-100 evrov cenejši? Nekaj osnovnega: prevoz, hotel z mimimalno oskrbo, še kaj malega zraven in to je v glavnem to. Po treh dneh druženja z vami lahko trdim povsem nasprotno. Kot prvo ste poskrbeli, da je vožnja z vašim odličnim osebjem (vodičko, »šefico«, zanesljivim in vedno dobrovoljnim šoferjem, pa seveda legendarnim Jožijem) kljub oprtimi koleni v prednji sedež minila vsaj pol hitreje, kot bi človek pričakoval. Hotel je res star 45 let, vendar čist, z zelo prijaznim osebjem, okusno in količinsko več kot zadovoljivo hrano. To pa je zame kot popotniku pomembno. Degustacije pršuta in vina tudi vemo kako izgledajo ponavadi. Rezina pršuta na kakšnem sodu in pol deci vina. V vaši režiji je bila to prava malica in preizkus uporabnosti vina pri večjih količinah. Še veliko pohval bi vam lahko navedel (muzikanti od doma, vožnje z ladjicami…), pa sem že tako dolg. Če zaključim, pohvale vsem, ki pripravite takšen izlet. Na vsakem koraku se vidi, da vam to ni le služba, temveč da v pripravo vložite tudi del svoje duše. To pa se ne da pokriti samo z denarjem. Ne obljubiva, da bova vse prihodnje izlete opravila pri vas, obljubiva pa, da bova prvo pregledala vaš program, če bo kaj od tega, kar bova iskala, našla pri vas. Še enkrat vsem hvala.
Lep pozdrav vsem

Marjan in Teja, čemšeniška partija

S turistično agencijo M&M Tours sem potovala prvič. Potovala sem že z marsikatero agencijo, ampak takšna kot je M&M Tours je še nisem srečala.Toliko dobre volje,smeha, vicev,glasbe in še bi lahko naštevala.
Takšnih agencij nam primanjkuje in hvala Bogu da jo imamo.Nikoli še nisem doživela kaj takšnega.Ta izlet mi bo ostal nepozaben.Potovala bom od sedaj naprej vedno samo s to agencijo.
Nimam besed bilo je več kot enkratno.To moraš doživeti in se prepričati! Domov sem prišla druga oseba(polna energije in dobre volje)
Lepe s soncem obsijane pozdrave!

Metka, Žalec

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,