Romanje na Gospo Sveto- Avstrijsko Koroška

Opis programa

 V jutranjih urah se odpravimo iz Laškega, mimo Celja, Žalca proti severu do Dravograda in naprej do Avstrije. Prispeli bomo do gosposvetskega polja, kjer je nekoč stal Krnski grad. Tukaj še vedno stoji Vojvodinski prestol, kjer je karantanski knez podeljeval fevde. Prestol oz. njegove ostanke si bomo ogledali in se podali dalje, do najstarejše cerkve, ki je bila zgrajena na slovenskem narodnostnem ozemlju in je bila zgrajena v 15. Stoletju. Cerkev stoji na kraju, kjer je bila še v 19. stoletju narodnostna meja. Na območju Gospe Svete je živelo slovansko prebivalstvo, zaradi delovanja nemškega prebivalstva in germanizacije pa se je po tem času narodnostna meja premaknila južno od Celovca. Slovensko bogoslužje pri Gospe Sveti je razen občasno za organizirana romanja prenehalo po koroškem plebiscitu leta 1920. Ogledali si bomo cerkev in okolico, kdor pa bo želel se bo lahko pridružil pri maši. Po obredu se bomo odpeljali do glavnega mesta Avstrijske Koroške Celovca, kjer se bomo na hitro sprehodili po središču mesta in si ogledali Deželno hišo, Gledališče, Stari trg, Novi trg, Zmajev vodnjak, kip cesarice Marije Terezije,… Čas za kakšno kavico. Popoldan se bomo odpravili proti Sloveniji, kjer si bomo privoščili na poti še okusno kosilo. Vseskozi pa vas bo zabaval še naš harmonikar. Prihod domov v večernih urah.


 


 


CENA: 36€ (za najmanj 45 prijavljenih); 40€ (za najmanj 35 prijavljenih)

Termini: 15.08.2020

Cena: od 36.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • prevoz z turističnim avtobusom z vsemi pristojbinami
  • slovensko vodenje
  • harmonikar
  • zunanji ogledi po programu
  • pozno kosilo
  • organizacija in izvedba izleta

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Spostovani!
Se vedno sem pod vtisi izleta OBIRANJE MANDARIN. Bilo je kvalitetno in odlicno organizirano !
Sedanje ponudbe vasih dogodivscin imam, bi vas pa prosila, ce slucajno posiljate novice po elektron.posti, me dajte zraven na seznam. Da se prijavimo na vesele muzikante. Lep pozdrav in hvala !
Super ekipa ste!!!
Brigita

Brigita iz Šentjurja

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca

Lepa hvala za odlično organizacijo izleta OBIRANJE MANDARIN 25.-27.10. Bila sem prvič z vami in bilo mi je zelo lepo. Posebej moram pohvaliti vodičko in animatorja na 3. avtobusu. Še enkrat hvala. Še bom potovala z vami.
Zdenka iz Štor

Zdenka iz Štor


-Hvala za sprejem in čudovit izlet v mandarine krasno je bilo vse pohvale agenciji

-Super, sem in smo veseli da ste uživali

-Ja se vidimo na izletu z veselimi muzikanti da koristimo nagrado

Martina