Samostan Kostanjevica in polja sivke na Krasu

Opis programa

SAMOSTAN KOSTANJEVICA IN POLJA SIVKE NA KRASU

12.06.2021

V jutranjih urah se bomo odpravili iz Laškega, proti Celju in proti Krasu. Prvi postanek bomo naredili v Novi Gorici, kjer si bomo ogledali Frančiškanski samostan Kostanjevica. Ogledali so bomo cerkev in grobnico Burbonov, kjer hranijo posmrtne ostanke zadnjih članov francoske kraljeve rodbine Burbonov, nato pa se bomo sprehodili še čez rožni vrt burbonk, ki je znan po največji zbirki vrtnic burbonk v Evropi in na svetu.  Na koncu si ogledamo še Škrabčevo knjižico, nato pa se odpravimo do Štanjela, kjer bomo obiskali pršutarno. Brez terana in pršuta na Krasu pač ne gre! Okušali bomo njihove dobrote in teran ali domač naravni sok. Pot nas bo dalje vodila do prvih in enega največjih pridelovalcev sivke na Krasu. Najprej nas bodo pogostili s pijačo na osnovi sivke na tipičnem kraškem borjaču, nato pa nam bodo na kratko predstavili zgodovino pridelave sivke na Krasu. Da bo vse skupaj bolj razumljivo, si bomo seveda ogledali še polja sivke, sušilnico in destilarno. Spoznali bomo proces destilacije in se hkrati spoznali tudi z eteričnimi olji in hidrolati. Sledi še degustacija domačih likerjev in kratek ogled prenovljene tipične kraške domačije.  Na domačiji boste lahko kupili končne izdelke iz sivke, kozmetiko Krasna in ekološke detergente Florian. Sledi pozno kosilo in povratek domov v večernih urah.

CENA: 62€ (pri najmanj 40 prijavljenih)

69€ (pri najmanj 30 prijavljenih)


Termini: 12.06.2021

Cena: od 62.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
  • vodnik,
  • vstopnica in vodenje v samostanu Kostanjevica,
  • degustacija pršuta in terana,
  • ogled polj sivke in prikaz pridelave izdelkov,
  • ogled tipične kraške domačije,
  • kosilo,
  • organizacija in izvedba izleta

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas


-Hvala za sprejem in čudovit izlet v mandarine krasno je bilo vse pohvale agenciji

-Super, sem in smo veseli da ste uživali

-Ja se vidimo na izletu z veselimi muzikanti da koristimo nagrado

Martina

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda iz Trbovelj

Pozdravljeni!
Pravkar smo se vrnili iz letošnjega obiranja mandarin. Še polna vtisov sva sklenila, da vam napiševa par besed. Z vami sva šla s priporočili prijateljev prvič. Kaj človek pričakuje od takšnega izleta, ki je v primerjavi z konkurenčnimi agencijami od 50-100 evrov cenejši? Nekaj osnovnega: prevoz, hotel z mimimalno oskrbo, še kaj malega zraven in to je v glavnem to. Po treh dneh druženja z vami lahko trdim povsem nasprotno. Kot prvo ste poskrbeli, da je vožnja z vašim odličnim osebjem (vodičko, »šefico«, zanesljivim in vedno dobrovoljnim šoferjem, pa seveda legendarnim Jožijem) kljub oprtimi koleni v prednji sedež minila vsaj pol hitreje, kot bi človek pričakoval. Hotel je res star 45 let, vendar čist, z zelo prijaznim osebjem, okusno in količinsko več kot zadovoljivo hrano. To pa je zame kot popotniku pomembno. Degustacije pršuta in vina tudi vemo kako izgledajo ponavadi. Rezina pršuta na kakšnem sodu in pol deci vina. V vaši režiji je bila to prava malica in preizkus uporabnosti vina pri večjih količinah. Še veliko pohval bi vam lahko navedel (muzikanti od doma, vožnje z ladjicami…), pa sem že tako dolg. Če zaključim, pohvale vsem, ki pripravite takšen izlet. Na vsakem koraku se vidi, da vam to ni le služba, temveč da v pripravo vložite tudi del svoje duše. To pa se ne da pokriti samo z denarjem. Ne obljubiva, da bova vse prihodnje izlete opravila pri vas, obljubiva pa, da bova prvo pregledala vaš program, če bo kaj od tega, kar bova iskala, našla pri vas. Še enkrat vsem hvala.
Lep pozdrav vsem

Marjan in Teja, čemšeniška partija