Slavonija - Kutjevo, Đakovo, Slavonski Brod

Opis programa

SLAVONIJA


TERMIN:  11. - 12. 9. 2021 


1. DAN: SLAVONSKI BROD – KUTJEVO – ETNO SELO STARA KAPELA


Zbor potnikov v jutranjih urah in vožnja iz Celja, Laškega, mimo Zagreba do Slavonskega Broda na Hrvaškem, kjer si bomo ogledali mesto. Zapeljali se bomo do trdnjave, ki dominira nad krajem. Trdnjava Brod je ena največjih utrdb na Hrvaškem. V sklopu trdnjave se nahaja tudi muzej Tambure, kjer je na razstavi približno 60 eksponatov in kjer nam bodo predstavili kako je narejena tamburica ter njeno zanimivo zgodovino. Pot bomo nadaljeval v Kutjevo, kjer se bomo ustavili v znameniti kutjevški vinski kleti, ki hrani arhivska vina, kjer je zelo znano kutjevačko graševino, sivi pinot, beli pinot, traminec, renski rizling. Poleg degustacije vina bomo poskusili tudi »slavonski kulen«. Po degustiranju in kakšnem nakupu, se odpravimo naprej proti kraju Stara Kapela, kjer sledi nastanitev  v Etno selu. Po večerji se bomo prepustili zvokom tamburic.


2. DAN: ĐAKOVO


Po zajtrku nas bo pot ponesla v Đakovo. Obiskali bomo Ergelo, kobilarno lipicancev, kjer šolajo in dresirajo konje. Z vodnikom se bomo sprehodili po hlevih, videli bomo hipodrom in se ustavili v njihovi trgovinici spominkov. Kobilarna v Đakovu je bila ustanovljena leta 1506 in je ena izmed najstarejših kobilarn v Evropi in govori o dolgi tradiciji konjereje lipicancev na tem območju. Pot bomo nadaljevali proti samem centru mesta, ki nosi naziv »Srce Slavonije«. Ogledali si bomo mesto in njihovo znamenito katedralo, ki je vidna že na daleč. To je bazilika Sv. Petra, bolj znana kot Strossmayerjeva katedrala in je kulturni spomenik. Sledilo bo pozno kosilo, kjer se bomo v ambientu slavonskega stila okrepčali z njihovimi dobrotami in se odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


                            CENA: 143 € (pri najmanj 40 prijavljenih)


                                            160 € (pri najmanj 30 prijavljenih)


Termini: 11. - 12.09.2021

Cena: od 143.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • Avtobusni prevoz,
  • vodnika na poti,
  • degustacija kulena in vin v vinski kleti,
  • 1 x nočitev z zajtrkom,
  • 1 x večerja ob tamburaših,
  • ogled kobilarne,
  • ogled trdnjave Slavonski brod,
  • ogled muzeja tamburic,
  • kosilo na poti nazaj

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Spostovani!
Se vedno sem pod vtisi izleta OBIRANJE MANDARIN. Bilo je kvalitetno in odlicno organizirano !
Sedanje ponudbe vasih dogodivscin imam, bi vas pa prosila, ce slucajno posiljate novice po elektron.posti, me dajte zraven na seznam. Da se prijavimo na vesele muzikante. Lep pozdrav in hvala !
Super ekipa ste!!!
Brigita

Brigita iz Šentjurja

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Pozdravljeni!
Pravkar smo se vrnili iz letošnjega obiranja mandarin. Še polna vtisov sva sklenila, da vam napiševa par besed. Z vami sva šla s priporočili prijateljev prvič. Kaj človek pričakuje od takšnega izleta, ki je v primerjavi z konkurenčnimi agencijami od 50-100 evrov cenejši? Nekaj osnovnega: prevoz, hotel z mimimalno oskrbo, še kaj malega zraven in to je v glavnem to. Po treh dneh druženja z vami lahko trdim povsem nasprotno. Kot prvo ste poskrbeli, da je vožnja z vašim odličnim osebjem (vodičko, »šefico«, zanesljivim in vedno dobrovoljnim šoferjem, pa seveda legendarnim Jožijem) kljub oprtimi koleni v prednji sedež minila vsaj pol hitreje, kot bi človek pričakoval. Hotel je res star 45 let, vendar čist, z zelo prijaznim osebjem, okusno in količinsko več kot zadovoljivo hrano. To pa je zame kot popotniku pomembno. Degustacije pršuta in vina tudi vemo kako izgledajo ponavadi. Rezina pršuta na kakšnem sodu in pol deci vina. V vaši režiji je bila to prava malica in preizkus uporabnosti vina pri večjih količinah. Še veliko pohval bi vam lahko navedel (muzikanti od doma, vožnje z ladjicami…), pa sem že tako dolg. Če zaključim, pohvale vsem, ki pripravite takšen izlet. Na vsakem koraku se vidi, da vam to ni le služba, temveč da v pripravo vložite tudi del svoje duše. To pa se ne da pokriti samo z denarjem. Ne obljubiva, da bova vse prihodnje izlete opravila pri vas, obljubiva pa, da bova prvo pregledala vaš program, če bo kaj od tega, kar bova iskala, našla pri vas. Še enkrat vsem hvala.
Lep pozdrav vsem

Marjan in Teja, čemšeniška partija

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško