Vulkano, Feldbach in praznični Graz

Opis programa

Odhod iz Laškega, Celja do Feldbacha, bomo obiskali šunkarno Vulkano, kjer pridelujejo odlične pršute. S strokovnjakom in ob razlagi se bomo sprehodili skozi deželo pršutov, katere bomo na koncu tudi poizkusili, zraven pa spili kozarec vina. Postanek bomo naredili v mestecu Feldbach in ob mestni hiši, kjer pripravijo v času adventa božični sejem. Sledi vožnja do Graza. Sprehodili se bomo do »Otoka na Muri«, zgrajenega leta 2003, v času Evropske kulturne prestolnice. Nato se lahko po želji povzpnete z grajsko vzpenjačo na grajski grič, ki se 123 m visoko dviga nad mestom, od koder je čudovita panorama na celotno mesto. Na samem gradu poteka tudi del Božičnega sejma, tako, da se že zgoraj lahko pogrejete s kuhanim vinom ali čajem. Sledil bo ogled starega mestnega jedra z glavnim trgom, katedralo, Deželno hišo, kjer si bomo ogledali ledene jaslice »Eiskrippe«, ki jih že tradicionalno izklešejo iz 50 -tonskega bloka ledu. Popoldan boste imeli čas za obisk božičnega sejma, lahko si boste privoščili punch ali kuhano vino, poizkusili tradicionalne dobrote in se sprehodili med številnimi stojnicami. Vrnitev v Slovenijo v večernih urah.

CENA: 39€ (pri udeležbi 45 oseb); 46€ (pri udeležbi 35 oseb)


Otroci do 15. leta imajo 20% popust 

Termini: 07.12.2019, 21.12.2019

Cena: od 39.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • Avtobusni prevoz po program
  • Cestnine in druge pristojbine
  • Ogled šunkarne Vulcano
  • Degustacija pršuta in kozarec vina
  • Organizacijo in vodenje izleta

 

Doplačila

  • 2,5€ vožnja z grajsko vzpenjačo

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško

Pozdravljeni!
Pravkar smo se vrnili iz letošnjega obiranja mandarin. Še polna vtisov sva sklenila, da vam napiševa par besed. Z vami sva šla s priporočili prijateljev prvič. Kaj človek pričakuje od takšnega izleta, ki je v primerjavi z konkurenčnimi agencijami od 50-100 evrov cenejši? Nekaj osnovnega: prevoz, hotel z mimimalno oskrbo, še kaj malega zraven in to je v glavnem to. Po treh dneh druženja z vami lahko trdim povsem nasprotno. Kot prvo ste poskrbeli, da je vožnja z vašim odličnim osebjem (vodičko, »šefico«, zanesljivim in vedno dobrovoljnim šoferjem, pa seveda legendarnim Jožijem) kljub oprtimi koleni v prednji sedež minila vsaj pol hitreje, kot bi človek pričakoval. Hotel je res star 45 let, vendar čist, z zelo prijaznim osebjem, okusno in količinsko več kot zadovoljivo hrano. To pa je zame kot popotniku pomembno. Degustacije pršuta in vina tudi vemo kako izgledajo ponavadi. Rezina pršuta na kakšnem sodu in pol deci vina. V vaši režiji je bila to prava malica in preizkus uporabnosti vina pri večjih količinah. Še veliko pohval bi vam lahko navedel (muzikanti od doma, vožnje z ladjicami…), pa sem že tako dolg. Če zaključim, pohvale vsem, ki pripravite takšen izlet. Na vsakem koraku se vidi, da vam to ni le služba, temveč da v pripravo vložite tudi del svoje duše. To pa se ne da pokriti samo z denarjem. Ne obljubiva, da bova vse prihodnje izlete opravila pri vas, obljubiva pa, da bova prvo pregledala vaš program, če bo kaj od tega, kar bova iskala, našla pri vas. Še enkrat vsem hvala.
Lep pozdrav vsem

Marjan in Teja, čemšeniška partija

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda iz Trbovelj

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca

Lepa hvala za odlično organizacijo izleta OBIRANJE MANDARIN 25.-27.10. Bila sem prvič z vami in bilo mi je zelo lepo. Posebej moram pohvaliti vodičko in animatorja na 3. avtobusu. Še enkrat hvala. Še bom potovala z vami.
Zdenka iz Štor

Zdenka iz Štor