Avstrijska štajerska

Čez most prijateljstva v avstrijsko Radgono, ogled edinstvenega muzeja na prostem z bolšjim sejmom, obisk kamel, alpak in vse do mlina na Muri

Zbor potnikov v jutranjih urah (Laško, Celje) in vožnja v smeri Gornje Radgone. Prečkali bomo most prijateljstva, ki povezuje Slovenijo in Avstrijo. Ustavili se bomo v avstrijski Radgoni – Bad Radkersburg, ter se sprehodili mimo glavnega trga z mestno hišo in zvonikom, mimo farne cerkve ter do hiše, kjer je živel naš izumitelj Janez Puh. Nekaj prostega časa za kavo, nato pa nadaljujemo pot do posestva, kjer  se bomo sprehodili  skozi muzej na prostem, kjer se nahaja tisoč in ena stvar. Gospod Erih je več kot 50 let zbiral predmete, ki se nahajajo v stari hiši iz leta 1766 in sosednjih skednjih. Našli boste stara kmetijska orodja, žage, gospodinjske predmete in še veliko več. Zraven imajo tudi bolšji sejem, kjer boste lahko pogledali in mogoče najdete kakšno zanimivo stvar za nakup in spominek. Nato se odpeljemo  naprej proti posestvu, kjer imajo nenavadne živali za ta konec sveta. Videli bomo kamele, lame, alpake, emuje… Pridelujejo tudi bučno olje, katerega boste imeli možnost kupiti. Po sprehodu in ogledu nam bodo postregli z malico – domačim narezkom. Za konec se odpravimo še do mlina na Muri v Murecku. Ogled mlina in možnost nakupa njihovih lokalnih izdelkov (med, bučno olje, moka..) ter postanek za kavico .. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 • Termin

  20.05.2023

 • Cena

  41 eur (pri prijavi min 35 oseb)

 • Doplačila

  Manjša skupina (min. 20 oseb) + 9 eur na osebo

  Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

 • Cena vključuje

  – avtobusni prevoz na omenjeni relaciji
  – vodnika oz spremljevalca na poti,
  – sprehod po mestu Bad Radkersburg
  – ogled muzeja na prostem ter obisk bolšjega sejma
  – ogled posestva s kamelami, alpakami..
  – malica- narezek
  – ogled milna na Muri Mureck
  – zunanje oglede po programu
  – strošek voznikov, cestnin, davkov

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

0 + 6 = ?

Avstrijska Štajerska