Madžarsko termalno kopališče Hévíz in madžarski jezdeci

Opis programa

1.DAN : NAGYKANISZA – HEVIZ (kopanje in večerja)

Zbor potnikov v jutranjih urah in vožnja v smeri Maribora naprej proti madžarski meji. Prestop meje in nadaljevanje vožnje v smeri kraja Nagykanisza  oz Velika Kaniža, ki je bilo naseljeno že v času Rimljanov. Sprehod skozi mestno jedro do glavnega trga ter nekaj prostega časa za kavo ali okrepčilo. Nato pot nadaljujemo v smeri Blatnega jezera. Ustavili se bomo v kraju Heviz, kjer bomo imeli popoldne čas za kopanje in sprostitev. Jezersko zdravilišče Hévíz je največje biološko aktivno naravno termalno jezero na svetu. Več tisoč let staro zdravilno jezero s šotnim dnom se napaja iz več izvirov hladne in tople vode, bogate z minerali, v izvirski jami, ki se nahaja 38 metrov globoko. S pretokom vode 410 litrov na sekundo se voda v jezeru zamenja v treh dneh. Temperatura vode na izviru je 38,5 stopinj. Temperatura vode v jezeru poleti doseže do 37 stopinj, pozimi pa ne pade pod 24 stopinj, zato je primerno za kopanje tudi v najhladnejših mesecih. Pozno popoldne se odpravimo v hotel. Namestitev v sobe in večerja v hotelu. Nočitev.

2.DAN: KESZTHELY – BALATONLELLE PUSZTA (pijača dobrodošlice, predstava s konji, golaž)

Zajtrk v hotelu, nato pa se odpravimo do bližnjega kraja Keszthely. Keszthely oz Blatenski Kostel je največje mesto ob Blatnem jezeru in eno izmed najpomembnejših kulturnih, izobraževalnih in gospodarskih središč v regiji. Tukaj se nahaja znameniti dvorec družine Festetics. Ime mu je dal grof Gyorgy Festetics, podpornik znanosti in umetnosti, ki je v Keszthelyju konec 18. stoletja ustanovil prvo agronomsko fakulteto v Evropi. Po ogledu, se odpeljemo ob obali Blatnega jezera do tipične “puszte”- tradicionalne madžarske kmetije. Dobrodošlica s tradicionalno žgano pijačo in kruhom z zaseko svinj mangalice. Nato se bomo okrepčali z golaževo juho, posladkom ter kozarcem pijače. Okrepčani si bomo ogledali “predstavo čikošev s konji. Videli bomo kako spretni so jezdeci ob izvajanju različnih akrobacij na konjih. Za konec bomo imeli še ogled 180 let stare kleti, kjer nam bodo ponudili vino v pokušnjo. Po ogledu sledi vožnja nazaj v Slovenijo. Prihod domov v večernih urah.

 • Termin

  07.09. – 08.09.2024

 • Cena

  169,00€ (min. 40 potnikov)

  189,00€ (min. 30 potnikov)

 • Cena vključuje

  • avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, strošek cestnin, parkirnin,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnica za kopanje v termalnem jezeru Heviz,
  • 1 x polpenzion in turistična taksa,
  • na posestvu s konji: dobrodošlica ( žganje in kruh), pokušnja vina v 180 let stari kleti, predstava s konji, golaževa juha, posladek, 1 kozarec pijače (vino ali  točeno pivo ali sok),
  • spremljevalca na poti, strošek organizacije in izvedbe izleta, davek

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

4 + 2 = ?