Romantični Pariz in Versaj

Opis programa:

1. DAN
Z avtobusom se bomo iz dogovorjenega kraja odpeljali na bližnje letališče in poleteli proti enem najslavnejših mest na svetu, Parizu. Naše oglede bomo začeli na hribu Montmartre na severnem delu Pariza. Na njem se nahaja bazilika Sacre Coueur (bazilika Srca Jezusovega), ki je posvečena padlim v francosko-pruski vojni. V notranjosti boste lahko videli ogromno mozaikov in mozaik Kristusa z iztegnjenimi rokami je celo med največjimi na svetu. Po spustu iz Montmartra se bomo spustili do četrti rdečih luči Pigalle, kjer bomo videli slavni Moulin Rouge. Zapeljali se bomo do znamenitega Slavoloka zmage, ki slavi tiste, ki so se borili v francoski revoluciji in Napoleonovih vojnah in obiskali znamenito ulico Elizejske poljane, ki je pokrita s trgovinami. Čez reko Seno pa se bomo povzpeli na eno izmed najbolj obiskanih turističnih znamenitosti v Parizu, na Eifflov stolp, ki stoji na trgu Champ de Mars. Proti večeru pa se bomo odpeljali z ladjico po reki Seni in si ogledali Paris še iz te perspektive. Sledi namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN
Po zajtrku se bomo odpravili do katedrale Notre Dame, ki sodi med arhitekturna čuda sveta. Gradnja nikoli ni bila dokončana in so jo zaključili v 14. stoletju. Katedralo si bomo ogledali tudi znotraj, kjer vas cerkvena ladja visoka 35m z znamenitimi vitraži ne bo pustila ravnodušnih. Preko mostu umetnosti do Louvra, muzeja kjer hranijo Da Vinchijevo Mona Lizo. Videli bomo tudi Kraljevsko palačo in se nato sprehodili do trga Concord, kjer bomo videli stavbo Narodne skupščine. Z ogledi bomo nadaljevali pri vojaškem muzeju, kjer si bomo ogledali Napoleonovo grobnico, kjer počiva z Josephine. Proti večeru še mimo trga Saint Michelle do popularne Latinske četrti, kjer je polno restavracij in kavarn. Nočitev v hotelu.

3. DAN
Po zajtrku se bomo odpravili na pot proti Versaju. Ogledali si bomo Versajsko palačo, ki je bila rezidenca francoskih kraljev Ludvika XIV., Ludvika XV. in Ludvika XVI. Stoji na kar 11 hektarjih zemljišč. Ta palača je znana v svetu po svoji lepoti, kot tudi po pomembnih dogodkih, ki so se tu odvijali. Versajska palača je postala simbol vrhunca francoske monarhije. Seveda pa ogled ne bi bil popoln brez Versajskih vrtov, ki so znani po celem svetu po urejeni trati, grmičkih, kipih in seveda fontanah, ki dopolnjujejo čarobnost vrta. V poznih popoldanskih urah odhod na letališče in let proti domu. Po pristanku avtobusni prevoz do dogovorjenega mesta.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

4 + 0 = ?