Črna gora

Opis programa

ČRNA GORA


POČITNICE Z AVTOBUSOM


TERMIN: 17.9.  –  24.9. 2021


1.dan: Slovenija – Črna Gora

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti čarobnemu kotičku Sredozemlja, proti Črni Gori. Namestili se bomo v  enem izmed hotelov Budve, preostanek dneva pa bo koriščen po željah posameznika. V večernih urah bo sledila večerja in počitek.

2.dan: Njeguši - Cetinje - Kotor

Po zajtrku se bomo odpeljali na vrh gore in Narodnega parka Lovčen kjer se nahaja črnogorski vladar,filozof in pesnik Peter Petrovič Njeguša. Njemu v poklon stoji mavzolej v katerem je tudi njegova grobnica. Od tu se razteza čudovit razgled na Kotorski zaliv, Skadarsko jezero in del Albanije, ki se ne pozabi. Pot naprej nas bo vodila v staro prestolnico Črne Gore, v Cetinje, kjer sta duh in tradicija črnogorskega ljudstva najbolj ohranjena. Ogledali si  bomo zapuščino dinastije Petrovič, ki je vladala več kot 200 let. Grad kralja Nikole nas bo seznanil z življenjem kraljeve družine Petrović, v njem pa je tudi Cetinski samostan. Sledil bo prosti čas, potem pa se bomo spustili po vijugasti cesti do vasi Njeguši, kjer bomo imeli degustacijo suhih dobrot Obiskali bomo mesto Kotor, ki je bilo razglašeno za Unescovo svetovno dediščino. Vrnili se bomo v hotel, kjer bo sledila večerja, po njej pa druženje z animatorjem v ritmu glasbe. 3.dan: Križarjenje po Skadarskem jezeru  

Po zajtrku se bomo odpeljali do Skadarskega jezera, kjer se bomo vkrcali na ladjico in raziskovali kotičke enega največjega jezera Balkanskega polotoka v katerem živi več kot 52 vrst rib in 280 vrst ptic. Po otokih jezera najdemo  srednjeveške samostane iz 13. in 14. stoletja in ribiške vasice, ki so strjene v zaščitene zalive. Znane so tudi Vingradarse  vasi s kamnitimi hišami, v katerih že več stoletij gojijo avtohtono sorto grozdja in iz njega izdelujejo vino Crmniško, ki je izjemne kakovosti. Videli bomo tudi nekdanji zapor, ki pa ga danes naseljujejo karmorani in pelikani. Na pravljični plaži  bo sledilo kosilo in kopanje, nato pa si bomo ogledali mesto Virpazar, ki stoji na treh mostovih. Sledila bo vrnitev v hotel, kjer bomo imeli prosto zase. Po večerji vam bo nudil zabavo naš animator.4.dan: Staro mesto Bar - Staro mesto Ulcinj – Otok Ada Bojana

Po zajtrku si bomo ogledali staro mesto Bar, ki je največje strjeno mesto v ruševinah Črne Gore, staro več kot 2500 let in je nosilec burne zgodovine in srednjeveške civilizacije,ki so tu pustile del svoje kulture. Videli bomo najstarejšo oljko, ki je stara preko 2.244 let in je zaščiten naravni spomenik. Pot naprej nas bo vodila v najjužnejše mesto v črnogorski obali, mesto Ulcinj, ki ima veliko plažo, dolgo kar 12 km, v njem pa najdemo tudi zanimive restavracije, galerije in razne znamenitosti. Poleg se nahaja edinstven rečni otok Ada Bojana, ki je pravi raj za ljubitelje neokrnjene narave in tišine, znana pa je tudi po čudovitem sončnem zahodu. Ob povratku v hotel bomo imeli prosto, po večerji pa nam bo za glasbo na razpolago naš animator.5.dan: Kanjon Morača – Samostan Morača – Narodni park Biogradska Gora  

Po zajtrku bo sledil odhod z morske obale čez Skadarsko jezero in Zetsko ravnico, nato po vijugasti cesti skozi fascinanten kanjon reke Morače, ki nam bodo dvignili adrenalin in nas razveselili. Obiskali bomo samostan Morača, kjer se nahajajo najslavnejši in kulturni spomeniki Črna Gore. Pot bomo nadaljevali proti Narodnemu parku Biogradska Gora, ki je obdana z enim od treh najbolj znanih deževnih gozdov v Evropi in obiskali bomo jezero Biograd. Vrnili se bomo v hotel, kjer bomo imeli čas zase, po večerji pa nam bo ponovno na razpolago naš glasbeni animator.6.dan: Po zajtrku bomo izkoristili dan zase, po večerji pa se na željo posameznika dobimo z animatorjem in zabavno glasbo.

7.dan: Podgorica – Vinska klet Šipčanik

Po zajtrku bomo obiskali mesto Podgorico, ki je bilo  zaradi burne zgodovine okrašena s številnimi zgodovinskimi spomeniki, ki so jih uničili v drugi svetovni vojni. Ogledali si bomo Katedralo Kristusovega vstajenja, ki s svojo arhitekturo in umetniško vrednostjo krasi mesto, iz nje pa se sliši zvok največjih zvonov na Balkanu, zaradi tega pa je postalo romarsko mesto. Opazovali bomo lepoto enega največjih in najlepših vinogradov in kleti Šipčanik, ki se nahaja 30 metrov pot tlemi, kjer gojijo vino v lesenih sodih. Po vrnitvi v hotel, bomo lahko uživali na toplem soncu in peščeni plaži, po večerji pa se poveselimo ob zvokih glasbe našega animatorja. 8.dan: Odhod iz hotela – Perastu – Gospe od Škrplja

Po zajtrku bomo hotelu pomahali v slovo in se podali po Jadranski magistrali, kjer bomo s pogledom opazovali najlepše jadranske plaže. Sledil bo odmor v Perastu, ki je majhno obalno mesto v katerem se nahaja čudovita kulturna in zgodovinska dediščina. Obiskali bomo otok Gospe od Škrpjela, ki je rezultat stoletne tradicije, zgrajena s podporo prebivalcev in je prava redkost in nenavadna tapiserija. Pot s postanki bomo nadaljevali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA:  629 €  (min. 40 potnikov)

671 €  (min. 30 potnikov)


 


 

Termini: 17.09.-24.09.2021

Cena: od 629.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • 7x hotelska nočitev v dvoposteljnih sobah,
 • polpenzion (zajtrk, večerja),
 • 5 izletov z vodnikom in avtobusom,
 • mestni davek za Kotor, Cetinje, Danilov grad,
 • kosilo in vožnja s čolnom po Skadarskem jezeru,
 • prigrizek Njeguših,
 • degustacija v vinski kleti,
 • animatorja za 7 dni,
 • vodenje in organizacija potovanja.

 

Doplačila

 • vstopnice na izletih (približno 35€),
 • turistična taksa in zavarovanje, na osebo - 1,5€/dan,
 • doplačilo za enoposteljno sobo – 117€.

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Spostovani!
Se vedno sem pod vtisi izleta OBIRANJE MANDARIN. Bilo je kvalitetno in odlicno organizirano !
Sedanje ponudbe vasih dogodivscin imam, bi vas pa prosila, ce slucajno posiljate novice po elektron.posti, me dajte zraven na seznam. Da se prijavimo na vesele muzikante. Lep pozdrav in hvala !
Super ekipa ste!!!
Brigita

Brigita iz Šentjurja

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda iz Trbovelj

Pozdravljeni!
Pravkar smo se vrnili iz letošnjega obiranja mandarin. Še polna vtisov sva sklenila, da vam napiševa par besed. Z vami sva šla s priporočili prijateljev prvič. Kaj človek pričakuje od takšnega izleta, ki je v primerjavi z konkurenčnimi agencijami od 50-100 evrov cenejši? Nekaj osnovnega: prevoz, hotel z mimimalno oskrbo, še kaj malega zraven in to je v glavnem to. Po treh dneh druženja z vami lahko trdim povsem nasprotno. Kot prvo ste poskrbeli, da je vožnja z vašim odličnim osebjem (vodičko, »šefico«, zanesljivim in vedno dobrovoljnim šoferjem, pa seveda legendarnim Jožijem) kljub oprtimi koleni v prednji sedež minila vsaj pol hitreje, kot bi človek pričakoval. Hotel je res star 45 let, vendar čist, z zelo prijaznim osebjem, okusno in količinsko več kot zadovoljivo hrano. To pa je zame kot popotniku pomembno. Degustacije pršuta in vina tudi vemo kako izgledajo ponavadi. Rezina pršuta na kakšnem sodu in pol deci vina. V vaši režiji je bila to prava malica in preizkus uporabnosti vina pri večjih količinah. Še veliko pohval bi vam lahko navedel (muzikanti od doma, vožnje z ladjicami…), pa sem že tako dolg. Če zaključim, pohvale vsem, ki pripravite takšen izlet. Na vsakem koraku se vidi, da vam to ni le služba, temveč da v pripravo vložite tudi del svoje duše. To pa se ne da pokriti samo z denarjem. Ne obljubiva, da bova vse prihodnje izlete opravila pri vas, obljubiva pa, da bova prvo pregledala vaš program, če bo kaj od tega, kar bova iskala, našla pri vas. Še enkrat vsem hvala.
Lep pozdrav vsem

Marjan in Teja, čemšeniška partija

S turistično agencijo M&M Tours sem potovala prvič. Potovala sem že z marsikatero agencijo, ampak takšna kot je M&M Tours je še nisem srečala.Toliko dobre volje,smeha, vicev,glasbe in še bi lahko naštevala.
Takšnih agencij nam primanjkuje in hvala Bogu da jo imamo.Nikoli še nisem doživela kaj takšnega.Ta izlet mi bo ostal nepozaben.Potovala bom od sedaj naprej vedno samo s to agencijo.
Nimam besed bilo je več kot enkratno.To moraš doživeti in se prepričati! Domov sem prišla druga oseba(polna energije in dobre volje)
Lepe s soncem obsijane pozdrave!

Metka, Žalec