Dolenjska in Lojze Slak

Opis programa

DOLENJSKA IN LOJZE SLAK


TERMIN: 02.10.2021  


Odhod avtobusa iz Laškega proti Gadovi peči. Griče krasijo zidanice in leseni hrami, v katerih so Dolenjci oženili rdeče vino z belim in ustvarili vino cviček. Ustavili se bomo na malici, degustaciji in se poveselili ob zvokih harmonike, saj nas bo celo pot spremljal harmonikaš. Nato se bomo odpravili proti Mirni peči, kjer bomo obiskali muzej Lojzeta Slaka. Razstava predstavlja življenje Lojzeta Slaka in delovanje Ansambla Lojzeta Slaka, ki je deloval od leta 1964-2011. Razstavljenih je osem harmonik Lojzeta Slaka, 58 albumov, ki jih je ansambel izdal in številne prejete nagrade v obliki zlatih plošč, kaset, zlatih petelinov, čaplje, slavčkov in krone. V sodobno zasnovan muzej je vključen tudi »harmonika šov«. Na odru sta na voljo dve harmoniki, na katero obiskovalci lahko zaigrate in posnamete videospot, skupinam pa harmoniko tudi razstavijo in pokažejo njeno notranjost. Zanimiva je tudi rekonstrukcija vadbene sobe  Slakove družine. Sledi vožnja do Pahe, kjer se nahaja Matjaževa domačija. Po dobrodošlici nam bodo razkazali pred kratkim obnovljeno 150 let staro hišo,obenem bomo spoznali življenje naših prednikov. Ogledali si bomo kratek film, ki se imenuje »Zgodba o cvičku«. V njem se nam bo predstavil sam cviček. Spoznali bomo zgodovino vinske trte in vina, vinske zavetnike, vinsko posodo,vse tri slovenske vinorodne dežele, sestavo cvička in pridelavo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Zgodba je sestavljena zelo zanimivo. Sledi degustacija sestavin cvička: dolenjsko belo, frankinja, žametovka in kot višek degustacije - kralj cvička,zraven pa še ajdov kruh z orehi in sir. Sledilo bo pozno kosilo v eni izmed okoliških restavracij, kjer se bomo okrepčali in se počasi vrnili nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


       CENA: 58€ (pri minimalno 40 prijavljenih)


                64€ (pri minimalno 30prijavljenih) 


Termini: 2.10.2021

Cena: od 58.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • vodnik,
  • malica na Gadovi peči,
  • vstopnina za ogled Muzeja Lojzeta Slaka,
  • vstopnina za ogled Matjaževe domačije (film,degustacija vina,kruh,sir),
  • spremstvo harmonikarja,
  • kosilo

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas


-Hvala za sprejem in čudovit izlet v mandarine krasno je bilo vse pohvale agenciji

-Super, sem in smo veseli da ste uživali

-Ja se vidimo na izletu z veselimi muzikanti da koristimo nagrado

Martina

Pozdravljeni!
Pravkar smo se vrnili iz letošnjega obiranja mandarin. Še polna vtisov sva sklenila, da vam napiševa par besed. Z vami sva šla s priporočili prijateljev prvič. Kaj človek pričakuje od takšnega izleta, ki je v primerjavi z konkurenčnimi agencijami od 50-100 evrov cenejši? Nekaj osnovnega: prevoz, hotel z mimimalno oskrbo, še kaj malega zraven in to je v glavnem to. Po treh dneh druženja z vami lahko trdim povsem nasprotno. Kot prvo ste poskrbeli, da je vožnja z vašim odličnim osebjem (vodičko, »šefico«, zanesljivim in vedno dobrovoljnim šoferjem, pa seveda legendarnim Jožijem) kljub oprtimi koleni v prednji sedež minila vsaj pol hitreje, kot bi človek pričakoval. Hotel je res star 45 let, vendar čist, z zelo prijaznim osebjem, okusno in količinsko več kot zadovoljivo hrano. To pa je zame kot popotniku pomembno. Degustacije pršuta in vina tudi vemo kako izgledajo ponavadi. Rezina pršuta na kakšnem sodu in pol deci vina. V vaši režiji je bila to prava malica in preizkus uporabnosti vina pri večjih količinah. Še veliko pohval bi vam lahko navedel (muzikanti od doma, vožnje z ladjicami…), pa sem že tako dolg. Če zaključim, pohvale vsem, ki pripravite takšen izlet. Na vsakem koraku se vidi, da vam to ni le služba, temveč da v pripravo vložite tudi del svoje duše. To pa se ne da pokriti samo z denarjem. Ne obljubiva, da bova vse prihodnje izlete opravila pri vas, obljubiva pa, da bova prvo pregledala vaš program, če bo kaj od tega, kar bova iskala, našla pri vas. Še enkrat vsem hvala.
Lep pozdrav vsem

Marjan in Teja, čemšeniška partija

Spostovani!
Se vedno sem pod vtisi izleta OBIRANJE MANDARIN. Bilo je kvalitetno in odlicno organizirano !
Sedanje ponudbe vasih dogodivscin imam, bi vas pa prosila, ce slucajno posiljate novice po elektron.posti, me dajte zraven na seznam. Da se prijavimo na vesele muzikante. Lep pozdrav in hvala !
Super ekipa ste!!!
Brigita

Brigita iz Šentjurja

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,

Lepa hvala za odlično organizacijo izleta OBIRANJE MANDARIN 25.-27.10. Bila sem prvič z vami in bilo mi je zelo lepo. Posebej moram pohvaliti vodičko in animatorja na 3. avtobusu. Še enkrat hvala. Še bom potovala z vami.
Zdenka iz Štor

Zdenka iz Štor