Rab in Goli otok

Opis programa

 RAB IN GOLI OTOK


TERMIN: 19. - 20.06.2021


1. dan


Odhod iz Laškega ob dogovorjeni uri,  vožnja v smeri Krškega, prestop meje s Hrvaško na Obrežju in vožnja do Senja, kjer se bomo vkrcali na trajekt in se prepeljali na Otok Rab. Tam se bomo vkrcali na ladjo in se najprej zapeljali do zaliva Zavratnica, ki skriva staro ladjo, potopljeno med drugo svetovno vojno. Vožnjo bomo nadaljevali do Golega Otoka. Na tem otoku so strme stene, visoke tudi do 100 m. Na vrhovih sten so bunkerji zgrajeni v letih 1952-1970. Zgradili so jih politični zaporniki. Zapori na Golem otoku so bili narejeni v obdobju med 1952-1989 za politične zapornike po naročilu komunistične partije in J. Broza-Tita. Obhodili bomo otok in zapore v spremstvu lokalnega vodnika. Ogledali si bomo celice, delavnice, kjer so delali kruh, ploščice in pohištvo. Odpluli bomo na otok Grgur, med vožnjo nam bodo postregli s kosilom, na otoku pa si bomo ogledali ženski politični zapor. Sledi vožnja proti otoku Rab, nastanitev v apartmajih oz. sobah, večerja in nočitev.2. dan


Po zajtrku bomo dan namenili odkrivanju posebnosti Otoka Rab. Rab je zaznamovan s koncentracijskim taboriščem, ki ga je med drugo svetovno vojno leta 1942 ustanovila italijanska fašistična oblast. Postanek pri taborišču in ogled. Zapeljali se bomo tudi do Loparja, kjer se nahaja Rajska plaža. Na 12 km dolgi peščeni plaži, bomo imeli čas za sončenje, kopanje, kosilo ali prigrizek… Sledi vožnja do mesta Rab, ki je poznan predvsem zaradi štirih zvonikov – simbolu mesta in otoka. Poleg zvonikov je tu še mestno obzidje s stolpoma, mestna loža, stolp z uro, ki z istim mehanizmom deluje že vse od 16. stoletja, pročelje Knežjega dvora… Pozno popoldan sledi povratek v Slovenijo, kamor bomo prispeli v večernih urah.


CENA: 125€ (min. 40 potnikov) 


 

Termini: 19. - 20.06.2021

Cena: od 125.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • prevoz s turističnim avtobusom
  • 1 x nastanitev v apartmaju oz. dvoposteljnih ali triposteljnih sobah na osnovi polpenziona
  • izlet z ladjo na Goli otok in otok Grgur
  • 1 x kosilo
  • avtobusni izlet po mestu Rab in otoku Rab
  • obisk rajske plaže San Marino v Loparju
  • turistična taksa
  • turistično spremstvo in organizacija izleta

 

Doplačila

  • Enoposteljna soba 10€/dan
  • Cena se lahko spremeni glede na število prijavljenih potnikov.

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško

S turistično agencijo M&M Tours sem potovala prvič. Potovala sem že z marsikatero agencijo, ampak takšna kot je M&M Tours je še nisem srečala.Toliko dobre volje,smeha, vicev,glasbe in še bi lahko naštevala.
Takšnih agencij nam primanjkuje in hvala Bogu da jo imamo.Nikoli še nisem doživela kaj takšnega.Ta izlet mi bo ostal nepozaben.Potovala bom od sedaj naprej vedno samo s to agencijo.
Nimam besed bilo je več kot enkratno.To moraš doživeti in se prepričati! Domov sem prišla druga oseba(polna energije in dobre volje)
Lepe s soncem obsijane pozdrave!

Metka, Žalec

Lepo pozdravljeni

Lepo bi se zahvalila v imenu mojih prijavljenih za čudovite prvomajske praznike, ki smo jih preživeli v Poreču. Najprej bi pohvalila agencijo za korekten odnos in ugodno ceno . Prisrčna zahvala gre g.
Zlatkotu, ki nas je res zabaval do maksimuma. Hrana v hotelu, ni da ni več kot odlično. Zahvala tudi šoferju za srečno vožnjo.
Še enkrat prisrčna hvala vsem.

Hvaležne potnice
Prijazen pozdrav

Ivana,

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje