Raziskovanje Prekmurja in polja sivke

Opis programa

RAZISKOVANJE PREKMURJA IN POLJA SIVKE

12.06.2021


V jutranjih urah se bomo odpravili iz Laškega, skozi Celje proti Prekmurju. Prvi postanek bomo naredili v Veržeju, kjer bomo spoznali čebelarstvo. Ogledali si bomo star čebelnjak, ki izvira iz konca 19. stoletja. V čebelnjaku si bomo ogledali točila za med, ročne kadilnike, stiskalnico za vosek, preko 300 let stari panj, razno literaturo o čebelarstvu, gobe za dimljenje čebel, modele za izdelovanje satnic in veliko drugih zanimivih čebelarskih pripomočkov. Sprehodili se bomo med urejenimi zeliščni vrtovi, ter medovitimi rastlinami, po končanem ogledu pa bomo spoznali številne čebelje proizvode, ki jih bo mogoče tudi degustirati in kupiti.  Pot bomo nadaljevali do reke Mure, kjer nam bomo v idiličnem okolju predstavili splavarjenje in brod, s katerim se bomo tudi peljali. Pot nas bo dalje vodila do nasada sivke in žajblja, s cca 18.000 sadikami, kjer si bomo najprej ogledali prikaz destilacije sivke in ločevanje eteričnega olja od hidrolata. Nato bomo uživali ob nasadu, kjer si boste lahko nabrali svoj šopek sivkinih cvetov, in se sprehodili do razgledne točke, od koder je čudovit razgled na celoten nasad in okolico z Mursko Soboto v ozadju ter povratek mimo starega Lukačevega mlina. Na domačiji boste lahko tudi kupili končne izdelke iz sivke. Da se bomo malo okrepčali, sledi kosilo, po kosilu pa ogled vinske fontane z degustacijo vin, kjer dobite tudi spominski kozarec. Pot nadaljujemo do znanega podjetja Ocean Orchids, kjer bomo pokukali v največji proizvodni rastlinjak orhidej v tem delu Evrope. Ogledali si bomo bujne eksotične rastline, ter skozi sprehod doživeli pravo izkušnjo tropskih in subtropskih predelov našega planeta. Tam je tudi prodajalna, kjer boste lahko kupili orhideje. Za konec, pa se bomo po vinski cesti podali do stolpa Vinarium Lendava, ki je visok 53,5m in ponuja prekrasen 360° pogled na barvito pokrajino, ki sega od Lendavskih goric, pa vse tja do porečja Mure, ki zajame prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madržarske, Hrvaške in Avstrije. Na najvišjo razgledno točko se lahko povzpnete z dvigalom ali po 240 stopnicah in doživite vzpon na najlepšo razgledno točko daleč naokoli na najbolj pristen način. Sledi vožnja prot domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.CENA: 62€


Termini: 12.06.2021

Cena: 62.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, vodnik, organizacija in izvedba izleta
  • Predstavitev čebelarstva in ogled muzeja
  • Vožnja z brodom, predstavitev o brodu
  • Ogled polja sivke in žajblja
  • Kosilo
  • Degustacija vina pri vinski fontani
  • Vstopnica v Tropski vrh in voden ogled
  • Vstopnica na stolp Vinarium

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca

Spostovani!
Se vedno sem pod vtisi izleta OBIRANJE MANDARIN. Bilo je kvalitetno in odlicno organizirano !
Sedanje ponudbe vasih dogodivscin imam, bi vas pa prosila, ce slucajno posiljate novice po elektron.posti, me dajte zraven na seznam. Da se prijavimo na vesele muzikante. Lep pozdrav in hvala !
Super ekipa ste!!!
Brigita

Brigita iz Šentjurja

S turistično agencijo M&M Tours sem potovala prvič. Potovala sem že z marsikatero agencijo, ampak takšna kot je M&M Tours je še nisem srečala.Toliko dobre volje,smeha, vicev,glasbe in še bi lahko naštevala.
Takšnih agencij nam primanjkuje in hvala Bogu da jo imamo.Nikoli še nisem doživela kaj takšnega.Ta izlet mi bo ostal nepozaben.Potovala bom od sedaj naprej vedno samo s to agencijo.
Nimam besed bilo je več kot enkratno.To moraš doživeti in se prepričati! Domov sem prišla druga oseba(polna energije in dobre volje)
Lepe s soncem obsijane pozdrave!

Metka, Žalec

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje