Slavonija - Kutjevo, Đakovo, Slavonski Brod

Opis programa

SLAVONIJA


TERMIN:  11. - 12. 9. 2021 


1. DAN: SLAVONSKI BROD – KUTJEVO – ETNO SELO STARA KAPELA


Zbor potnikov v jutranjih urah in vožnja iz Celja, Laškega, mimo Zagreba do Slavonskega Broda na Hrvaškem, kjer si bomo ogledali mesto. Zapeljali se bomo do trdnjave, ki dominira nad krajem. Trdnjava Brod je ena največjih utrdb na Hrvaškem. V sklopu trdnjave se nahaja tudi muzej Tambure, kjer je na razstavi približno 60 eksponatov in kjer nam bodo predstavili kako je narejena tamburica ter njeno zanimivo zgodovino. Pot bomo nadaljeval v Kutjevo, kjer se bomo ustavili v znameniti kutjevški vinski kleti, ki hrani arhivska vina, kjer je zelo znano kutjevačko graševino, sivi pinot, beli pinot, traminec, renski rizling. Poleg degustacije vina bomo poskusili tudi »slavonski kulen«. Po degustiranju in kakšnem nakupu, se odpravimo naprej proti kraju Stara Kapela, kjer sledi nastanitev  v Etno selu. Po večerji se bomo prepustili zvokom tamburic.


2. DAN: ĐAKOVO


Po zajtrku nas bo pot ponesla v Đakovo. Obiskali bomo Ergelo, kobilarno lipicancev, kjer šolajo in dresirajo konje. Z vodnikom se bomo sprehodili po hlevih, videli bomo hipodrom in se ustavili v njihovi trgovinici spominkov. Kobilarna v Đakovu je bila ustanovljena leta 1506 in je ena izmed najstarejših kobilarn v Evropi in govori o dolgi tradiciji konjereje lipicancev na tem območju. Pot bomo nadaljevali proti samem centru mesta, ki nosi naziv »Srce Slavonije«. Ogledali si bomo mesto in njihovo znamenito katedralo, ki je vidna že na daleč. To je bazilika Sv. Petra, bolj znana kot Strossmayerjeva katedrala in je kulturni spomenik. Sledilo bo pozno kosilo, kjer se bomo v ambientu slavonskega stila okrepčali z njihovimi dobrotami in se odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


                            CENA: 143 € (pri najmanj 40 prijavljenih)


                                            160 € (pri najmanj 30 prijavljenih)


Termini: 11. - 12.09.2021

Cena: od 143.00 €

Pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje

  • Avtobusni prevoz,
  • vodnika na poti,
  • degustacija kulena in vin v vinski kleti,
  • 1 x nočitev z zajtrkom,
  • 1 x večerja ob tamburaših,
  • ogled kobilarne,
  • ogled trdnjave Slavonski brod,
  • ogled muzeja tamburic,
  • kosilo na poti nazaj

 

Doplačila

Mi o sebi

Podjetje M&M Tours, Mitja Moškotevc s.p. je bilo ustanovljeno leta 2007, ko se je lastnik podjetja odločil, da po dolgoletnih izkušnjah v prevozništvu, stopi na samostojno pot.

Opravljamo linijske avtobusne prevoze ter turistične prevoze po Sloveniji in tujini. Na željo mnogih posameznikov in skupin smo v letu 2013 odprli turistično agencijo, kjer skrbno pripravimo ponudbo za vaš prosti čas.

 

PRI NAS LAHKO SKLENETE CORIS ZAVAROVANJE! 

 

Drugi o nas

Pozdravljeni...ta vikend sem prvič z vami potovala v nabirati mandarine...moram vam povedat da sva se z možem imela super, kljub temu da ne poslušam rada narodno zabavno muziko...pohvaliti moram vso vašo organizacijo, vodičko, res ste se zelo potrudili in komaj čakam drugo leto, da se vam spet pridruživa...
Bila sva na avtobusu št. 3 in spali smo v hotelu Sunce..Super hotel, prijazni natakarji, hrana zelo okusna,topla in lahko Si Vzel kolikor si želel, kar drugi pravijo da v drugem hotelu tega ni bilo...zato bi mogoče lahko razmislili, da v bodoče organizirate bivanje v hotelu Sunce...pa še to moram povedat...gospod ki je na našem avtobusu igral harmoniko,je res super dec...nasmejali smo se njegovim šalami...
Hvala vam še enkrat za lepo doživetje in le tako naprej
Mojca

Mojca

Potovanje z vami v mandarine je bilo super, že dolgo se z možem nisva imela tako luštno. Kar tako naprej.
Lep in prisrčen pozdrav vsem vam,ki ste vse to organizirali...se enkrat hvala.

Jerica, Laško

Pozdravljeni,

v vaši prijetni družbi sem preživela čudovit podaljšan vikend. Bilo je nepozabno, animatorji duhoviti, zanimiva darila, prijetni potniki.
Hvala za vaš trud in organizacijo.
Prijatelji, sodelavci, sorodniki se sladkajo z sočnimi mandarinami. Bom pa skuhala tudi kak kozarček marmelade.
Hvala in vse dobro.
Vaša hvaležna potnica Magda Klopčič iz Trbovelj

Magda,Trbovelje

Lepa hvala za odlično organizacijo izleta OBIRANJE MANDARIN 25.-27.10. Bila sem prvič z vami in bilo mi je zelo lepo. Posebej moram pohvaliti vodičko in animatorja na 3. avtobusu. Še enkrat hvala. Še bom potovala z vami.
Zdenka iz Štor

Zdenka iz Štor


-Hvala za sprejem in čudovit izlet v mandarine krasno je bilo vse pohvale agenciji

-Super, sem in smo veseli da ste uživali

-Ja se vidimo na izletu z veselimi muzikanti da koristimo nagrado

Martina