Črna gora

Raziskovanje Črne gore – aktivne počitnice z avtobusom!

1.dan: Slovenija – Črna Gora
V zgodnjih jutranjih urah se bomo z avtobusom odpravili proti čarobnemu kotičku Sredozemlja, proti Črni Gori. Ob prihodu se bomo najprej namestili v hotelu v Budvi, nato pa si bomo skupaj na kratko ogledali mesto. Preostanek dneva boste imeli prosto za kopanje ali raziskovanje po vaših željah.  Večerja in nočitev. 

2.dan: Njeguši – Cetinje – Kotor
Po zajtrku se bomo odpeljali do vrha Narodnega parka Lovčen, do Mavzoleja, ki stoji v poklon črnogorskemu vladarju, filozofu in pesniku Petru Petrovič Njeguša. V Mavzoleju se nahaja tudi njegova grobnica. Imeli bomo čudovit in nepozaben razgled na Kotorski zaliv, Skadarsko jezero in del Albanije. Pot nas bo naprej vodila v staro prestolnico Črne Gore, v Cetinje, kjer sta duh in tradicija črnogorskega ljudstva najbolj ohranjena. Ogledali si  bomo zapuščino dinastije Petrovič, ki je vladala več kot 200 let. V dvorcu kralja Nikole, v katerem je tudi Cetinski samostan, boste lahko spoznali življenje kraljeve družine Petrović. Po ogledu boste imeli še nekaj prostega časa, potem pa se bomo spustili po vijugasti cesti do vasi Njeguši, kjer bomo imeli degustacijo domačih dobrot. Obiskali bomo mesto Kotor, staro pomorsko in kulturno središče, ki spada pod Unescovo svetovno dediščino. Vrnili se bomo v hotel, kjer bo sledila večerja, po njej pa druženje z animatorjem v ritmu glasbe.

3.dan: Križarjenje po Skadarskem jezeru
Po zajtrku se bomo odpeljali do Skadarskega jezera, kjer se bomo vkrcali na ladjico in raziskovali kotičke enega največjega jezera na Balkanskem polotoku, v katerem živi več kot 52 vrst rib in 280 vrst ptic. Po otokih jezera najdemo  srednjeveške  samostane iz 13. in 14. stoletja, na obrobju zalivov pa so strnjene ribiške vasice. Videli bomo tudi znane kamnite hiške, v katerih že več stoletij gojijo avtohtono vrsto grozdja in iz njega izdelujejo vino izjemne kakovosti. Tam stoji tudi nekdanji zapor, znan po imenu ˝Črnogorski Alkatraz˝, ki pa ga danes naseljujejo kormorani in pelikani. Nato sledi kopanje in kosilo na pravljični plaži Pjesačac, do katere se lahko pride samo s čolni. Po kopanju se odpravimo do mesta Virpazar, ki stoji na treh mostovih in je danes znana turistična točka in tranzitna točka za križarjenje po Skadarskem jezeru. Nekaj pozornosti posvetimo tudi samostanu Praskvica, ju he une dobilo po bližnjem izviru vode, ki ima okus po breskvi. Na tem mestu so namreč včasih bili nasadi domače vrste breskve. Sledila bo vrnitev v hotel, kjer bomo imeli še nekaj prostega časa, večerjo, zabavo z animatorjem in nočitev.

4.dan: Staro mesto Bar – Staro mesto Ulcinj – Otok Ada Bojana
Po zajtrku si bomo ogledali staro mesto Bar, ki je največje strjeno mesto v ruševinah v Črni Gori, staro več kot 2500 let in je nosilec burne  zgodovine in srednjeveške civilizacije, ki so tu pustile del svoje kulture. Videli bomo najstarejšo oljko, ki je stara preko 2.244 let in je zaščiten naravni spomenik. Pot naprej nas bo vodila v najjužnejše mesto v črnogorski obali, mesto Ulcinj, ki ima veliko plažo, dolgo kar 12 km.  Mesto je polno zanimivih restavracij, gostiln, galerij, hotelov in raznih znamenitosti. Poleg se nahaja edinstven rečni otok Ada Bojana, ki je pravi raj za ljubitelje neokrnjene narave in tišine, znan pa je tudi po čudovitem sončnem zahodu. Ob odhodu iz Ulcinja si bomo ogledali še katedralo Sv. Jovana Vladimira, ki dodaja mestu Bar in celotni obali dodano vrednost ter poskrbi za nepozaben razgled in izkušnjo duhovne izpolnitve. Vrh katedrale krasi 7 velikih križev, notranjost pa pozlačen križ, visok 4,60m in težek 800 kg, ki je edinstven v Evropi in na svetu. Vrnili se bomo v hotel, kjer bo sledila večerja, po njej pa druženje z animatorjem v ritmu glasbe in nočitev.

5.dan: Kanjon Morača – Samostan Morača – Narodni park Biogradska Gora
Po zajtrku bo sledil odhod z morske obale čez Skadarsko jezero in Zetsko ravnico, skozi fascinanten kanjon reke Morače, ki nam bo dvignil adrenalin in razpoloženje. Obiskali bomo samostan Morača, enega najbolj znanih zgodovinskih in kulturnih spomenikov Črne Gore. Pot bomo nadaljevali proti Narodnemu parku Biogradska Gora, ki je obdan z enim od treh najbolj znanih deževnih gozdov v Evropi in obiskali Biogradsko jezero. Vrnili se bomo v hotel, kjer boste imeli še nekaj prostega časa, večerjo, nato pa vam bo ponovno na razpolago naš glasbeni animator.

6.dan: prosto
Zajtrk v hotelu. Ta dan imate prosti dan. Lahko ga izkoristite za odkrivanje malih peščenih plaž in zalivov, kjer boste lahko uživali ob morju in toplem pesku. Zabava z animatorjem in zabavno glasbo, ter večerja in nočitev v hotelu.

7.dan: Podgorica – Vinska klet Šipčanik
Po zajtrku bomo obiskali mesto Podgorico, ki je bilo  zaradi burne zgodovine okrašena s številnimi zgodovinskimi spomeniki, ki so jih uničili v drugi svetovni vojni. Ogledali si bomo Katedralo Kristusovega vstajenja, ki s svojo arhitekturo in umetniško vrednostjo krasi mesto, postalo pa je tudi romarsko središče. Opazovali bomo lepoto enega največjih in najlepših vinogradov in kleti Šipčanik, ki se nahaja 30 metrov pot tlemi, kjer gojijo vino v lesenih sodih. Po vrnitvi v hotel, boste lahko še malo uživali na toplem soncu in peščeni plaži, po večerji pa se boste ponovno veselili ob zvokih glasbe našega animatorja. 

 8.dan: Odhod iz hotela – Perastu – Gospe od Škrplja
Po zajtrku bomo hotelu pomahali v slovo in se podali na pot po Jadranski magistrali, kjer bomo lahko opazovali najlepše jadranske plaže. Postanek bomo imeli v mestu Perast, v majhnem obalnem mestu, v katerem se nahaja čudovita kulturna in zgodovinska dediščina. Lahko boste obiskali tudi otoček Gospa od Škrpjela, ki je bil umetno zgrajen s podporo prebivalcev. Pot s postanki bomo nadaljevali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 • Cena

  Ceno preračunamo glede na termin, število potnikov ter kraj odhoda

 • Doplačila

  • vstopnice na izletih
   • Mavzolej na Lovćenu,
   • dvorec kralja Nikole na Cetinju,
   • staro mesto Bar in Stara Oljka,
   • staro mestno jedro Ulcinj,
   • katedrala Sv. Tripuna v Kotoru,
   • vstopnice za Lovčen, Skadarsko jezero, Biogradsko goro, samostan Morača, samostan Cetinje, tempelj v Podgorici in Bar, od Gospe od Škrpjela,
  • kosilo s tradicionalnimi specialitetami 4. dan na Adi Bojani (ribji meni, izvrsten ambient) in 5. dan v Kolašinu (tradicionalni kačamak, mesto izpod sača itd.), oba  – priporočamo!
  • enoposteljna soba.
 • Cena vključuje

  • prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, parkirnine,
  • 7x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi (zajtrk, večerja), v Hotel Resort Slovenska Plaža 3*,
  • turistična taksa,
  • 6 izletov s turističnim vodenjem in avtobusnim prevozom,
  • mestni davek za Kotor, Cetinje in Danilovgrad,
  • vožnja s čolnom po Skadarskem jezeru,
  • kosilo z lokalnimi specialitetami na pravljičnem mestu na Skadarskem jezeru,
  • vožnja s čolnom od Perasta do Gospe od Škrpjela,
  • vstop v Center za obiskovalce v Virpazaru,
  • vstop v trdnjavo Besac nad Vipazarjem – nedavno preurejeno v atraktivno turistično lokacijo,
  • prigrizek v Njeguših (domač kruh, njeguški pršut, sir in medena pijača)
  • degustacija vina v vinski kleti Šipčanik,
  • animator z zabavno glasbo,
  • vodenje in organizacija potovanja.

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

2 + 3 = ?