Južna Dalmacija – Dubrovnik, Elafiti in Ston

Opis programa:

1. DAN – SLOVENIJA – DUBROVNIK
Odhod avtobusa v večernih urah iz dogovorjenega mesta. Prestop meje in nadaljevanje vožnje proti Južni Dalmaciji do Dubrovnika, kamor bomo dopoldanskih urah. Podali se bomo na Stradun, popili kavo in si ogledali staro mestno jedro. Po ogledu prosto za samostojne oglede. Sledi namestitev in večerja v hotelu.

2. DAN – DUBROVNIK – KOLOČEP – LOPUD – DUBROVNIK
Po zajtrku sledi odhod iz pristanišča, kjer je odhod ladje na Ribji piknik z obiskom dveh elafitskih otokov. Pot nas bo po aperitivu in ob prijetnih zvokih dalmatinske glasbe vodila do otoka Koločep. Polni energije se odpravimo na raziskovanje otoka. Prijeten sprehod in nabiranje zelišč nas bo aromatično prebudilo in tako bomo lažje nadaljevali pot na otok Lopud, kjer bomo imeli dovolj časa za sprehod po zalivu Lopuda in za kakšen skok v morje. Sledilo bo kosilo na ladji in športne igre. Polni vtisov in sončne energije se bomo proti večeru vrnili v luko Gruž. Vrnitev v hotel in večerja.

3. DAN – DUBROVNIK – PELJEŠAC – STON – SLOVENIJA
Po zajtrku bomo zapustili hotel, se zapeljali na polotok Pelješac, se ustavili in ogledali mesto Ston, ki je bilo zasnovano podobno kot Dubrovnik. Obzidje, ki povezuje mesti Mali in Veliki Ston je dolgo 5.5 km in je drugo največje obzidje na svetu, takoj za Kitajskim zidom. V zadnjih leti so se oblasti odločile, da ga sanirajo in uredijo za turiste. Polotok Pelješac je znan po oljkah in vinu. Obiskali bomo kmečki turizem in oljarno, degustirali pršut, vino ter njihove specialitete iz oljčnega olja. Sledi povratek proti Sloveniji.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

2 + 4 = ?