Mozartov Salburg z rudnikom soli in Hallstat

Opis programa:

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in prihod v Salzburg v dopoldanskih. Ogled Mozartovega mesta bomo začeli pri Katedrali Sv. Ruperta. Sv. Rupert je bil prvi salzburški škof, ki je znan po tem, da je dal obnoviti okoliške solne rudnike in zato je mesto dobilo ime Salzburg. Pot bomo nadaljevali po starem mestnem jedru, ki je samo po sebi že znamenitost, saj baročna arhitektura in številni mostovi preko reke Salzach dajejo človeku občutek, da se je vrnil v zgodovino Ogledali si bomo Mozartovo hišo in vrtove palače Mirabell, kjer so snemali film Moje pesmi, moje sanje. Imeli boste nekaj prostega časa za nakupe ali kosilo.

Avtobus nas bo nato odpeljal proti vasici Hallstatt, kjer prebiva manj kot 1000 prebivalcev. Vasica je znana po zgodovinskih odkritjih predmetov iz železa, brona in zlata in po teh najdbah se starejša železna doba imenuje Halštatska doba. Tukaj se bomo sprehodili po tej slikoviti vasici in se nato z vzpenjačo popeljali v rudnik soli. Videli bomo kako se pridelovali sol, se spustili po zabavnih toboganih in še mnogo drugih doživetij. Po ogledu rudnika vam bo dih vzel razgled iz 360m visoke razgledne ploščadi iz katere imate nepozaben razgled na celotno jezero ter vasico Hallstat. Po ogledih se bomo v zgodnjem večeru odpravili proti domu. Prihod domov v poznih večernih urah.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

2 + 5 = ?