Trakoščani, Krapina in Zagreb

Opis programa:

Odhod avtobusa z dogovorjenega mesta. Peljali se bomo do Trakoščanov, kjer si bomo ogledali srednjeveški grad v hrvaškem Zagorju. Grad Trakščani je zamenjal kar nekaj lastnikov, med njimi so bili tudi Celjski grofi. Ogledali si bomo stalno razstavo gradu. Pot nas bo nato vodila do Krapine, kjer si bomo ogledali Muzej Krapinskih neandertalcev. Eden najbolj sodobnih muzejskih projektov na Hrvaškem in v tem delu Evrope zajema površino velikosti 1.200 m2. Pričakuje vas zanimiva zgodba o življenju in kulturi neandertalca v Krapini, številne multimedijske in druge vsebine, ter nadvse posebna arhitektura.

Popoldan se bomo odpravili dalje proti hrvaški prestolnici, ki je danes sodobno velemesto. Ob prihodu v mesto si bomo pogledali glavne mestne znamenitosti: sprehodili se bomo po ulicah Zgornjega in Spodnjega mesta, do katedrale, do Kamnitih vrat, trga Bana Jelačiča, Banski dvori in Lotrščak. Ostanek dneva boste imeli prosto za nakupe in samstojne oglede. Proti večeru pa se bomo odpravili proti Sloveniji, kjer bomo naredili postanek za večerjo. Prihod domov v poznih večernih urah.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

3 + 0 = ?