Benetke

Opis programa

Odhod avtobusa na dogovorjenem mestu, mimo Fernetičev po avtocesti do PUNTA SABBIONE, kje se bomo vkrcali na ladjico in občudovali BENEŠKE LAGUNE s svojimi znamenitimi kanali, sipinami, otoki. Ladjica nas bo popeljala naprej do otoka BURANO, ki se je v prostoru lagune uveljavil z ročno izdelavo čipk. Otok je znan tudi po živobarvnih fasadah hiš in pekarn, kjer izdelujejo tradicionalne piškote. Nadaljevanje plovbe do otoka MURANO, znanem po tradicionalnem izdelovanju steklenih izdelkov. Ogledali si bomo delavnico in postopek ročnega pihanja izdelkov iz muranskega stekla.

Naš naslednji ogled bo namenjen večno elegantnim BENETKAM. Ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti: most vzdihljajev, doževo palačo, trg Sv. Marka z istoimensko baziliko, ki združuje elemente različnih umetnostnih stilov, urni stolp… Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. V popoldanskih urah se bomo vrnili proti mestu vkrcanja, od koder se bomo z avtobusom odpeljali proti Sloveniji. Prihod predviden v večernih urah.

 • Termin

  /

 • Cena

  Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

 • Doplačila

  /

 • Cena vključuje

  /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

4 + 0 = ?