Firence, Cinque Terre, Pisa

Opis programa

 1. dan: Slovenija – Firence

Odhod v zgodnjih jutranjih urah, proti mejnemu prehodu Fernetiči, kjer bomo vstopili v Italijo. Pot nadaljujemo proti mestu Firence, ki je glavna privlačnost Toskane. Firenške cerkve, palače in muzeji hranijo dovolj umetnin za vse življenje. Mesto si bomo  ogledali  s sprehodom  skozi mesto in občudovali cerkev Santa Croce, Ufizze, Palazzo Vecchio, Bargello, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti in ne navsezadnje katedralo Marije Rožne ter krstilnico. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, nato pa sledi vožnja do mesteca Montecatini Terme. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 1. dan: Cinque Terre

Po zajtrku se bomo odpravili do kraja La Spezia, kjer se bomo z ladjico zapeljali proti Cinque Terram, ki so dobile ime po petih slikovitih ribiških vasicah, ki ležijo vzdolž neokrnjene obale. Področje obkrožajo z vinogradi porasle gore, zato se tu ponašajo z vinom, ki je znano po vsem svetu. Vasice pa so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. Ogledali si bomo kraje Monte-Rossa, Rio Maggiore, Manarola in Vernatta. V dveh vaseh je predviden daljši postanek, kjer bo tudi čas za kosilo. Pozno popoldan se bomo z vlakom vrnili do avtobusa, ter se zapeljali do hotela, kjer bo večerja in nočitev.

 1. dan: Pisa – Lucca – Slovenija

Po zajtrku se odjavimo iz hotela, ter se odpeljemo do bližnje Pise in si ogledamo Trg čudes, kjer stoji stolpnica z znamenitim poševnim stolpom in krstilnico. Daljši postanek za ogled mesta in po želji vzpon na poševni stolp. Pot bomo nadaljevali do čudovitega srednjeveškega mesteca Lucce, ki ga krasijo cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, številni stolpi mestnih palač  in mestno obzidje. V poznih popoldanskih urah vrnitev v Slovenijo. Polni nepozabnih vtisov  bomo v popoldanskih urah zapustili Toskano in se s krajšimi vmesnimi postanki vračali v Slovenijo. Prihod domov v poznih večernih urah.

 • Cena vključuje

  • avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine,
  • namestitev v hotelu 4* s polpenzionom,
  • ogledi po programu (brez vstopnin),
  • vožnja z ladjico do vasi Cinque Terre in nazaj z vlakom,
  • vodenje in organizacija.

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

1 + 4 = ?