Boromejski otoki in Milano

Opis programa:

1. dan
Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta ter prehod meje z Italijo. Vožnja v smeri Benetk. Postanek za okrepčilo in kavo. Nadaljevanje v smeri mesta Vicenza. Sprehod skozi mestno središče, mimo Teatra Olimpico, dela znamenitega arhitekta Andrea Palladia. Mesto slovi predvsem po najbogatejšem naboru renesančnih del tega »očeta« renesančne arhitekture, ki je bil tamkajšnji domačin. Nekaj prostega časa in nadaljevanje vožnje v smeri Verone, kjer si bomo od zunaj ogledali amfiteater, se sprehodili do znamenitega Julijinega balkona. Po ogledu nadaljevanje vožnje v smeri Milana, na poti postanek za okrepčilo. Namestitev v hotelu v okolici Milana, večerja in nočitev.

2. dan
Po zajtrku se bomo odpravili do Velikega jezera (Lago Maggiore), kjer se bomo vkrcali na ladjice in se zapeljali do Boromejskih otokov Bella, kjer si bomo ogledali baročni grad in vrtove ter otoka Madre s čudovito vilo, obkroženo s bujnim tropskim rastlinjem. Povratek na kopno, nekaj prostega časa in čas za kosilo. V neposredni bližini se nahaja še eno izmed alpskih jezer, Lago di Ortyga. Zapeljali se bomo do kraja Omegna, prosti čas za sprehod ob jezeru. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan
Zajtrk. Vožnja v smeri Pavie, kjer si bomo ogledali znamenito kartuzijo Cirtosa di Pavia, ki jo je v svojem delu opisoval Stendhal. Čas za prigrizek in vožnja do Milana. Ogled mesta: stolnice, opere, Via Napoleonica, Castelo Sforza,… in nekaj prostega časa za samostojne nakupe. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. dan
Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpeljali v smeri Gardskega jezera, se ob njem zapeljali , vmes pa bomo imeli čas za kosilo. Sprehodili se bomo tudi po ulicah Sirmioneja in se v popoldanskih urah usmerili proti domu. Prihod v poznih večernih urah

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

0 + 6 = ?