Bosna in Dalmacija

Opis programa:

1. dan
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta ter prehod meje s Hrvaško v Jelšanah. Z vmesnimi postanki bomo prispeli do Nacionalnega parka Plitvice. Dan bomo preživeli v neokrnjeni naravi, ki je pod zaščito UNESCA. Ima 16 jezer (manjših in večjih), ki se ponašajo s čudovito pastelno modrozeleno barvo. Voda priteka v jezera z manjšimi potočki, rekami, slapovi. Občudovali bomo številne slapove, se sprehajali po urejenih stezicah, brveh, uživali bomo med vožnjo na ladji. Sledi vožnja v Bosno do kraja Bihad, kjer se bomo namestili v hotel ob reki Uni. Večerja in nočitev.

2. dan
Po zajtrku se bomo odpravili do Jesenovca, ki je kraj spomina na več kot 83.000 žrtev nekdanjega ustaškega koncentracijskega taborišča. Leta 1966 je bil dograjen spomenik Kamniti cvet (Kameni cvijet), ki tam stoji v spomin na žrtve ustaških grozodejstev druge svetovne vojne. Postanek pri spomeniku in nato nadaljevanje vožnje do Drvarja. Leta 1944 se je v takrat osvobojenem Drvarju nahajal vrhovni štab narodnoosvobodilnega gibanja z maršalom Josipom Brozom Titom. Pečina, kjer so imeli zasedanje se imenuje Titova pečina. Postanek bomo naredili pri pravoslavnem hramu svetog Save, zgrajenem med leti 1937 in 1939. Vožnjo bomo nadaljevali v smeri Hrvaške meje, Knina do jadranskega morja. Namestitev v hotel v Šibeniku, večerja in nočitev.

3. dan
Zajtrk. Odhod do Trogirja. Ogled mestnega jedra na otočku pod UNESCOVO zaščito: kopna vrata, morska vrata, katedrala, palača Cipiko, mestna loža. Vožnja do Omiša in omiškega mosta ter vkrcanje na ladjice. Plovba po Kanjonu reke Cetine in srečanje z omiškimi gusarji. Spoznavanje bogate gusarske zgodovine skozi stoletja, ko so Omišu vladali knezi Kačida. Sledi bogato kosilo z animacijskim programom ter glasbo v restavraciji Kaštel Slanica na otočku, kjer je nekoč bila gusarska postojanka. Povratek v Omiš in do hotela. Večerja in nočitev.

4. dan
Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpeljali v smeri Šibenika. Sledi kratek sprehod po mestu in čas za kavico. Vožnja do Pakovga selu blizu Šibenika. Obiskali bomo Etnoland Dalmati, kjer nam bodo prikazali kulturo in način življenja, različne običaje in tipično arhitekturo Dalmatincev pred več kot 100 leti. Imeli bomo degustacijo lokalnih dobrot. Sledi kosilo. Povratek v Slovenijo in prihod v poznih večernih urah.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

7 + 1 = ?