Češki Krumlov in zlata Praga

Opis programa:

1. dan: LAŠKO – CELJE- ČEŠKI KRUMLOV – PRAGA
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah z dogovorjenega mesta. Nočna vožnja v smeri proti mestu, ki ga je UNESCO označil za zgodovinski spomenik svetovne veljave – Češki Krumlov. V samem mestnem jedru je preko 300 zgodovinskih zgradb, kar daje mestu edinstveno vzdušje. Prav tako pa mestu leži na slikoviti okljuki reke Vltave. Mesto si bomo ogledali, prav tako grad in mestni park, ki sta med bolj opevanimi znamenitostmi. Po ogledih bo sledila vožnja do Češke prestolnice Prage, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Sledila bo krožna vožnja skozi mesto in nato bomo oglede nadaljevali peš. Sprehodili se bomo skozi Vaclavske namesti, ki je največji trg v Pragi in nakupovalno središče. Imeli boste možnost vožnje z ladjico (za doplačilo) ali pa boste imeli prosto za nakupe in pozno kosilo. Sledila bo vožnja v hotel in namestitev.

2. dan: PRAGA – CELJE-LAŠKO
Po zajtrku nas bo avtobus odpeljal proti glavni znamenitosti Prage, praškega gradu Hraščani. Ogledali si omo notranjost obzidja in celo mrežo cerkev, stolpov, muzejev, vrtov in palač. Notranjost je samo po sebi že mesto v malem. Najbolj znana je cerkev Sv. Vida, zlata uličica, stolp Daliborka, Strahovski samostan, ki se ponaša z veliko knjižnico, kapela Loreto z zakladnico, Plečnikovi vrtovi in mnogo drugih stvari. Po končanih ogledih se bomo spustili proti mestu in prečkali znameniti Karlov most in šli mimo Karlovega stolpa. Nadaljevali bomo z Židovsko četrtjo, kjer bomo videli Židovsko sinagogo in muzeje ter se sprehodili po ozkih tlakovanih ulicah. Sledi sprehod do najstarejšega dela mesta v katerega bomo vstopili skozi Prašno brano (Smodniški stolp) do Staromestskih namesti (Staromestnega trga), kjer boste lahko videli znamenit stolp z astronomsko uro ter cerkev Naše gospe pred Tyanom. Tukaj je tudi največ kavaren in tukaj boste imeli nekaj časa za kosilo. V popoldanskih urah pa se bomo od zlatega mesta Evrope poslovili in se odpravili proti domu. Prihod v poznih večernih urah.

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

2 + 5 = ?