Sarajevo

Opis programa:

1. dan: SARAJEVO
Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta, mimo Zagreba, Slavonskega Broda, prestop meje z Bosno, nadaljevanje poti v smeri Sarajevo. Prihod v dopoldanskih urah. Popeljali se bomo v srce mesta in si ogledali naslednje znamenitosti: stavbo »Oslobođenja«, Skenderijo, Principov most, Židovsko sinagogo, Carevo džamijo… Sprehod po osrednji ulici Ferhadiji mimo Gazi Huser-Begove džamije, katedrale in pravoslavne cerkve. Glede na to, da je Sarajevo mesto, ki že od nekdaj slovi po pripadnikih različnih verstev, so v preteklosti skladno s tem v središču mesta zgradili štiri cerkve: pravoslavno, krščansko, židovsko ter islamsko. Na Baščaršiji, ki predstavlja srce mesta, boste imeli nekaj prostega časa za obisk številnih trgovinic, obrtniških delavnic, kavarnic, čevapdižnic… Pozno popoldne nastanitev v hotel, čas za osvežitev. Večerja in nočitev.

2. dan: SARAJEVO
Po zajtrku se bomo zapeljali do tunela Upanja. Sledi vožnja do izvira reke Bosne – Vrelo Bosne, ki izvira v osrednji Bosni in Hercegovini, pri vasi Vrutci, v bližini Ilidže, ob vznožju gore Igman. Gre za priljubljeno izletniško točko. Reka se nato izliva v Savo. Sprehod ob izviru. Sledi vožnja do športne dvorane Zetra, kjer je bilo eno od prizorišč Olimpijskih iger leta 1984. Popoldne vožnja nazaj domov, prihod v večernih urah.

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

1 + 0 = ?