Cvetoča Nizozemska

Opis programa:

1.DAN
Prevoz z avtobusom do bližnjega letališča in polet proti Nizozemski. Po pristanku nas čaka vožnja do drugega največjega mesta Nizozemske Rotterdama. Mesto se ponaša z moderno arhitekturo, saj je bilo med 2. svetovno vojno popolnoma uničeno. Sprehodili se bomo po mestu, videli eno največjih pristanišč, most Erasmus in se po želji povzpeli na stolp Euromast, ki se razprostira 185m visoko in imate iz njega čudovit razgled na okolico. Vožnjo bomo nadaljevali proti znamenitem Haagu, kjer bomo imeli krožno vožnjo po mestu in foto postanke pred nizozemskim parlamentom, mednarodnim kazenskim sodiščem in drugimi znamenitostmi. Kratek postanek za okrepčilo bomo naredili v priljubljenem obmorskem kraju Scheveningen, kjer boste imeli priložnost poskusiti svežo morsko hrano. Na poti proti Amsterdamu pa si bomo ogledali znameniti park cvetlic Keukenhof, ki je tudi največji park cvetlic na svetu. Vožnja do hotela, namestitev in nočitev.

2.DAN
Po zajtrku se bomo odpravili raziskovati Amsterdam, s čudovitim zgodovinskim središčem mesta, ki je prepleteno s kanali, mostovi, ozkimi ulicami in privlačno arhitekturo. Ogledali si bomo najznamenitejši Trg Dam, kraljevo palačo, tržnico Alberta Cuypa, muzej Ane Frank ter znamenito Rdečo četrt. Vmes boste imeli tudi možnost poskusiti katero od znamenitih nizozemskih jedi, kot so Stroopwafli, Poffertjes, Kibbeling in Bitterballen. Popoldan si bomo ogledali tudi največjo pivovarno v Amsterdamu Heineken, kjer nam bodo predstavili zgodovino pivovarne, proizvodnjo in za zaključek nam degustirali to hmeljarsko poslastico. Dan pa bomo zaključili z ogledom Amsterdama s pogledom iz ladjice, ki nas bo popeljala po znamenitih amsterdamskih kanalih. Nočitev v hotelu.

3.DAN
Po zajtrku se bomo odpravili v bližnje mestece Zaanse Schans, kjer boste lahko občudovali mline na veter. Obiskali bomo tudi tovarno cokl, kjer nam bodo predstavili njihovo izdelavo. Skoraj pravljične lesene hiške pa si bomo ogledali v mestecu Volendam, ki leži ob jezeru Markermeer. Mestu dajejo svoj čar številni stari ribiški čolni zasidrani v pristanišču. Tukaj si bomo vzeli nekaj prostega časa za kosilo. Odhod proti letališču in let proti Sloveniji. Po pristanku v poznih večernih urah prevoz z avtobusom proti domu.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

3 + 0 = ?