Đerdap

Opis programa:

1. DAN : SLOVENIJA –SMERDEREV- GOLUBAC – LEPENSKI VIR
Odhod ob dogovorjenem času (pozne večerne ure) proti Srbiji. Vožnja mimo Beograda do Smedereva, kjer si bomo ogledali znamenitosti tega starodavnega mesta. Ogledali si bomo mogočno srednjeveško trdnjavo v centru mesta, ki je bila v času srbsko-turških vojn večkrat oblegana in je imela izjemen pomen. Sprehod po centru mesta. Sledi vožnja proti Golubcu in postanek za ogled tamkajšnje trdnjave. Na poti se bomo ustavili in si ogledali Lepenski vir, ki velja za eno najpomembnejših najdišč prazgodovinskih kultur na svetu. Prihod v Lepenski vir, kjer bo nočitev in večerja.

2. DAN: LEPENSKI VIR – KLADOVO – HIDROELEKTRARNA ĐERDAP – STARA KAPELA – SLOVENIJA
Zajtrk v hotelu. Vožnja v Kladovo, kjer bomo pričeli vožnjo z ladjico po Donavi, od koder bomo imeli čudovite razglede na hidroelektrarno Đerdap – ob svojem nastanku v sedemdesetih je bila največja na svetu. S turistično ladjo si bomo ogledali Đerdapsko kuliso z ostanki Trajanovega mostu iz 2. stol. in t.i. Trajanove table, dobro ohranjene ostanke trdnjave Fetislam in ne nazadnje uživali v čudoviti, neokrnjeni naravi. Z lokalnim vodnikom si bomo gledali še HE Đerdap in znameniti jez. Sledi vožnja proti Beogradu in naprej proti Hrvaški. Ustavili se bomo v Etno vasi v Stari kapeli, kjer bomo ob spremljavi tamburašev imeli pozno kosilo. Po kosilu vožnja proti Sloveniji.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

2 + 4 = ?