Goli otok in otok Krk

Opis programa:

Izlet Krk in Goli otok vas bo očaral z bujno slikovitostjo Kvarnerskih otokov, čudovitim mediteranskim rastjem in bogato zgodovino. Na Golem otoku se bomo vrnili v čas informbiro-ja in zgodnjega socialističnega obdobja bivše Jugoslavije. Vožnja do Reke in otoka Krka. Po prihodu na obalo mesta Krk se bomo vkrcali na turistično ladjo in se popeljali na celodnevni izlet po kvarnerskih otokih.

Pluli bomo mimo obale Stare Baške in otoka Sveti Grgur do Golega otoka. Na tem otoku so strme stene, visoke tudi do 100 m. Na vrhovih sten so bunkerji zgrajeni v letih 1952-1970. Zgradili so jih politični zaporniki. Zapori na Golem otoku so bili narejeni v obdobju med 1952-1989 za politične zapornike po naročilu komunistične partije in J. Broza-Tita. Obhodili bomo otok in zapore v spremstvu lokalnega vodnika.

Ogledali si bomo celice, delavnice, kjer so delali kruh, ploščice in pohištvo. Po 2,5 urnem ogledu bomo po kosilu pripluli na otok Grgur. Tam si bomo ogledali ženski politični zapor. V bližini se nahaja še neposeljeni otok Galun – otok galebov. Sledi plovba do mesta Krk. Prosto za ogled mesta, ali kakšno kavico. Mesto je bilo naseljeno že v prazgodovinskem času in identificirano kot Kuryka antične Grčije, ter kot Curicum iz rimske dobe, vendar je zanesljivo, da so ga že pred tem osnovali Liburni. Iz rimskih časov so ohranjeni ostanki term, obzidja, mozaikov in delov stavb. Najpomembnejši kulturnozgodovinski objekt v metu je romanska katedrala, zgrajena v začetku 12. Stoletja. Pozno popoldan povratek proti Sloveniji.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

0 + 1 = ?