Večni Rim

Opis programa:

1.DAN
Odhod z avtobusom na izbrano letališče in pristanek v Rimu. Sledi krožna vožnja po mestu in nato bomo oglede nadaljevali peš. V središču Rima si bomo najprej ogledali znameniti Berninijev vodnjak, ki prikazuje boga morskih globin Tritona. Pot nas bo po ozkih ulicah vodila do znamenite Fontane di Trevi, ki jo je izdelal Nicola Savi. Da se boste zagotovo še kdaj vrnili v Rim pa boste v fontano vrgli kovanec ali dva. Mimo Trajanovega stebra do najbolje ohranjene antične stavbe v Rimu Pantheona in Piazze Navone. Piazza Navona je bila kar 300 let glavni trg Rima in se bohoti z znamenitim vodnjakom Štirih rek (Nil, Ganges, Donava in Rio de la Plata). Namestitev v hotelu in nočitev.

2.DAN
Po zajtrku se bomo odpravili do Piazze di Spagna in se povzpeli po najdaljšem in najširšem stopnišču v Evropi – Španskih stopnicah. Na vrhu si bomo ogledali fresk polno cerkev Trinita dei Monti. Ogleda spomenika Viktorja Emanuela II. nikakor ne bomo izpustili na poti do Kapitolskega griča, kjer bomo videli znameniti kip volkulje in dvojčkov Rema in Romula. Mimo nekdanjega antičnega središča Rima Foruma Romanuma in Trajanove tržnice bomo prispeli do velikanskega amfiteatra Koloseja. Kolosej si bomo ogledali tudi v notranjosti in se vrnili v čas gladiatorjev in iger. S samega vrha Koloseja pa bomo imeli lep razgled na okolico in Konstantinov slavolok. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. DAN
Po zajtrku se bomo odpravili v najmanjšo neodvisno državo na svetu tako po površini kot številu prebivalcev Vatikan. Ogledali si bomo Baziliko Svetega Petra, ki je največja cerkev krščanskega sveta in v sebi skriva prave zakladnice znanih umetnikov. Po želji se boste lahko povzpeli na kupolo bazilike in imeli čudovit razgled na celoten Vatikan in okolico. Po ogledu se bomo sprehodili ob reki Tiberi do Angelskega gradu, ki ga je dal zgraditi rimski cesar Hadrijan kot mavzolej zase in svojo družino. V poznih popoldanskih urah sledi prevoz do letališča in let proti domu.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

0 + 1 = ?