Tržaški zaliv – Gradeška laguna, grad Miramar in Trst

Opis programa:

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta proti Tržaškemu zalivu. Zapeljali se bomo do Gradeške lagune razdeljene na vzhodni in zahodni del, ki ju razmejuje jez, po katerem je speljana cesta do mesta Gradež, v času avstro ogrske, znanem letovišču in zdravilišču. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru ter občudovali 3 km dolgo peščeno plažo.

Pot bomo nadaljevali v smeri Trsta, kjer leži prečudovit grad Miramar. Grad je bil grajen med leti 1856 in 1860, po načrtih arhitekta Carla Junkerja in po naročilu Maksimiljana Habsburškega. Idiličen grad tik ob morju, ki iz daljave zgleda kot iz filma, je urejen tudi v muzej. Obdan z visokim obzidjem, ki je služil kot zaščita pred napadalci in na vsakem koraku označen z različnimi grbi in čudovitimi svetilkami. Ogledali si bomo grad in se sprehodili po parku. Nadaljevali bomo vožnjo do Trsta in si ogledali to nekdaj slovensko mesto. Povratek proti Sloveniji in prihod v večernih urah.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

8 + 0 = ?