Potepanje po Toskani

Opis programa:

1. dan Parma – Cinque Terre – La Spezia
Odhod iz dogovorjenega mesta proti mejnemu prehodu Fernetiči, kjer bomo vstopili v Italijo. Pot nas bo vodila mimo Benetk in Padove. V Parmo bomo prispeli v dopoldanskih urah. Parma je znana po slovitem siru parmezanu in pršutu, mestu Giuseppa Verdija, Artura Toscaninija in še mnogih znanih italijanskih umetnikih. Ogledali si bomo mesto in imeli degustacijo v sirarni. Pot bomo nadaljevali do kraja La Spezia, kjer se bomo z ladjico zapeljali do Cinque Terre – Petih dežel, kakor jih imenujejo domačini. Ogledali si bomo kraje Monte–Rossa, Rio Maggiore, Manarola in Vernazza. Vmes bo čas za kosilo. Pozno popoldan se bomo z vlakom vrnili do avtobusa. Zapeljali se bomo do hotela na obali, kjer bo večerja in nočitev.

2. dan La Spezia – Pisa – Lucca – Laško
Po zajtrku bomo zapustili La Spezio in se ob obali čudovitega sredozemskega morja zapeljali do Pise. Tu bomo imeli daljši postanek za ogled znamenitosti Piazza dei Miracoli – Trg čudes s stolnico, krstilnico in seveda s svetovno znanim poševnim stolpom. V popoldanskih urah se bomo vračali proti domu. Naredili bomo kratek postanek v mestu Lucca, ki je znano po ohranjenem mestnem obzidju iz obdobja renesanse. Prihod v Slovenijo je predviden v poznih večernih urah.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

1 + 5 = ?