Slikovita Budimpešta

Opis programa:

1.DAN
V zgodnjih jutranjih urah odhod z udobnim turističnim avtobusom proti glavnemu mestu Madžarske, Budimpešti. Budimpešta se razteza ob obeh bregovih Donave, ki teče od severa proti jugu. V preteklosti se je mesto delilo na Pešto in Budim in oba dela mesta si bomo tudi ogledali. Naše oglede bomo začeli v Pešti pred parlamentom Madžarske, ki je ena izmed glavnih znamenitosti Budimpešte. Zgradba je dolga 268 metrov in ima mogočno kupolo. Ob zgraditvi je bil največji parlament na svetu. Pot bomo nadaljevali do največje cerkve v Budimpešti Bazilike Svetega Štefana, ki je vredna ogleda. Na Vorosmarty trgu si bomo privoščili skodelico kave v eni izmed najstarejših kavarn v Evropi kavarni Gerbeaud. Pot nas bo vodila mimo državne opere, ki v notranjosti drži freske najboljših slikarjev v obdobju njene gradnje. Vse do Trga Herojev enega najbolj znanih trgov v Budimpešti se bomo popeljali s podzemno železnico. Za konec dneva pa bomo obiskali še mestni park kjer stoji kopija sedmograškega gradu Vajdahunyad v Romuniji. Namestitev in nočitev v hotelu.

2. DAN
Po zajtrku nas čaka raziskovanje drugega dela Budimpešte Budima. Budim je grajski hrib na katerem si bomo ogledali nemalo znamenitosti. Najprej bomo občudovali razgled na celotno mesto iz Ribiške trdnjave. Vstopili bomo v cerkev, kjer so kronali madžarske kralje, Matijevo cerkev. Na hribu si bomo tudi ogledali Budimski grad, ki ga je najprej sezidal Sigismund Luksemburški, povečal ga je Matija Korvin, Marija Terezija mu je dala baročno podobo, po požaru leta 1848 so ga ponovno zgradili v letih 1894 – 1906. Danes je v njem Narodna galerija z deli madžarskih slikarjev in kiparjev. Z vzpenjačo se bomo iz hriba spustili do enega znamenitih mostov, ki prečkajo Donavo, do Verižnega mostu. Od tod bomo videli tudi Elizabetin most. Sledilo bo nekaj prostega časa za okrepčilo in nakupe. V zgodnjih popoldanskih urah pa se bomo odpravili proti največjemu jezeru v Evropi, do Blatnega jezera. Tukaj bomo naredili postanek za kavico in se nato odpeljali proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

5 + 2 = ?