Slavonija in Baranja

Opis programa:

1. DAN: SLOVENIJA – ĐAKOVO – OSIJEK – BELI MANASTIR
Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta do Đakova. Ogledali si bomo mesto in njihovo znamenito katedralo, obiskali Ergelo, kjer gojijo znamenite lipicance. Kobilarna v Đakovu je bila ustanovljena leta 1506 in je ena izmed najstarejših kobilarn v Evropi in govori o dolgi tradiciji konjereje lipicancev na tem območju. Pot nadaljujemo proti Osijeku, upravno in gospodarsko središče Slavonije. Z lokalnim vodnikov si bomo pogledali znamenitosti in znameniti kvadratast glavni trg. Vožnja v Beli Manastir, nastanitev v hotelu, ogled etno sela, večerja ob tamburaših v Baranjski kuči.

2. DAN: BELI MANISTIR – KOPAČKI RIT – KUTJEVO – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpeljali do naravnega parka Kopački rit. Je eden od največjih poplavnih ravnic v Evropi. To področje med letom bistveno spremeni svojo podobo, odvisno od intenzitete poplavljanja, pretežno iz Donave in malo manj od Drave. Tu vsako leto gnezdi okoli 140 vrst ptic, bogata flora se razprostira na 17.700 ha. Sprehod po parku in vožnja z ladjico. Nadaljevali bomo v Kutjevo, kjer bomo obiskali vinsko klet in degustirali njihova vina. Kutjevo – vinska prestolnica kontinentalne Hrvaške. Mestece se nahaja v plodoviti požeški ‘zlati’ dolini, na južnem delu Krndije in Papuka, v ozki dolini reke Kutjevčanke. Znamenita kutjevška vinska klet hrani arhivska vina – zelo znano kutjevačko graševino, sivi pinot, beli pinot, traminec, renski rizling. Povratek domov v poznih večernih urah.

  • Termin

  • Cena

    Cena programa je odvisna od želja skupine in termina izvedbe. Za več info izpolnite obrazec na tej strani ali pokličite: 051 668 700

  • Doplačila

    /

  • Cena vključuje

    /

Vas zanima več?


Pred pošiljanjem reši enačbo spodaj:

0 + 7 = ?